10 efecte benefice pe care castraveții le au asupra organismului

10 efecte benefice pe care castraveții le au asupra organismului
Castraveții ajută la reglarea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, au proprietăți antiinflamatorii și împrospătează respirația.

Una dintre cele mai cultivate legume din lume, castravetele are proprietăți ce contribuie semnificativ la menținerea sănătății organismului.

Punch.com prezintă câteva dintre beneficiile consumului de castraveți:

1. Hidratează organismul – Compus din aproape 90% apă, castravetele ar trebui să fie un aliment nelipsit pentru cei care nu beau suficientă apă într-o zi. Acesta previne în mod eficient deshidratarea.

2. Elimină toxinele – Apa conținută de castraveți contribuie la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, consumat în mod regulat, castravetele ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi.

3. Este bogat în vitamine – Castraveții conțin vitaminele A, B și C, care stimulează sistemul imunitar și conferă energie. Nutriționiștii recomandă ca aceștia să fie nu fie curățați înainte de a fi consumați, întrucât coja acestora conține aproximativ 12% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

4. „Aprovizionează” organismul cu minerale – Castraveții sunt bogați în potasiu, magneziu și silicon, motiv pentru care unele centre Spa îl folosesc în tratamentele lor.

5. Stimulează digestia și ajută la pierderea în greutate – Castraveții ar trebui să fie nelipsiți din dieta celor care încearcă să piardă în greutate. Aceștia pot fi folosiți în supe și salate, sau combinați cu iaurt.

6. Reduce cearcănele – O felie rece de castraveți aplicată pe ochii umflați face minuni. Asta pentru că această legumă are proprietăți anti-inflamatorii.

7. Luptă împotriva cancerului – Castraveții conțin secoisolariciresinol, lariciresinol și pinoresinol, compuși care reduc riscul apariției mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, la sân sau de prostată. De asemenea, contribuie la reducerea nivelului de colesterol și, datorită conținutului bogat în fibre, potasiu și magneziu, ajută la reglarea tensiunii arteriale.

8. Reîmprospătează respirația – Sucul de castraveți vindecă gingiile și ajută la menținerea sănătății lor. De asemenea, o felie de castravete ținută pe cerul gurii timp de 30 de secunde ucide bacteriile din cavitatea bucală responsabile pentru respirația urât mirositoare.

9. Conferă strălucire părului și unghiilor – Siliconul din compoziția castraveților întărește părul și unghiile, oferindu-le în același timp și un aspect mai sănătos. De asemenea, stimulează creșterea podoabei capilare.

10. Tratează mahmureala – Pentru a evita durerea de cap de după o noapte pierdută, este bine ca înainte de culcare să mâncați câteva felii de castravete.

Inchide