10 motive pentru care aparatele electrocasnice și gadget-urile se strică ușor

10 motive pentru care aparatele electrocasnice și gadget-urile se strică ușor
Publicat: 22/04/2017, 18:14
Actualizat: 02/10/2018, 04:15

Cele mai multe defecțiuni din cauza utilizării necorespunzătoare sunt înregistrate în perioada vacanțelor de Paște, Crăciun și a concediilor de vară. Aparatele de uz casnic și gadget-urile sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service în această perioadă

Pentru a evita defecțiunile, specialiștii oferă 10 recomandări pentru o utilizare corespunzătoare a aparatelor:

1. Nu este recomandată utilizarea telefoanelor și a tabletelor când acestea sunt la încărcat; acumulatorul nu se va încărca în parametrii normali.

2. Conectarea mufei, a cardurilor pin și a cartelelor trebuie făcută cu atenție. Forțarea, respectiv încercarea de extragere cu obiecte improvizate, pot duce la deteriorarea conectorului, respectiv la defectarea plăcii de bază a aparatului.

3. În cazul contactului cu lichide, detașați acumulatorul, dacă produsul permite, fară a-l reconecta la o sursă de electricitate și prezentați-vă cu aparatul la un service autorizat.

4. Aspiratorul nu trebuie utilizat mai mult de 15 minute fără pauze de minimum 5 minute și nu trebuie folosit fără filtre. Cele mai multe defecțiuni sunt provocate de blocarea turbinei motorului cu obiecte aspirate, precum clești de rufe, bucăți de plastic și creioane.

5. Folosiți apă dedurizată pentru fierul de călcat. Depunerile de calcar la nivelul tălpii sunt responsabile pentru cele mai multe defecțiuni.

6. Se recomandă utilizarea apei filtrate și decalcifierea periodică a espressoarelor de cafea. Cea mai frecventă problemă întâlnită este obturarea conductelor de apă din cauza calcarului.

7. Mașina de tocat trebuie utilizată cu pauze de răcire. Nu forțați colectorul de carne prin apăsare, deoarece forțarea motorului poate duce la defectarea acestuia.

8. Cuptorul cu microunde trebuie curățat după fiecare folosire. Urmele de grăsime depuse pe pereții aparatului pot duce la prelungirea duratei de încălzire.

9. Când este în funcțiune, televizorul nu trebuie conectat cu alte aparate prin cablu antenă, HDMI, VGA, întrucât pot apărea diferențe de potențial între cele două. Dacă un cablu a fost deconectat din greșeală, opriți aparatul înainte de a reface conexiunea.

10. Dacă televizorul nu este utilizat cu un UPS, este recomandată debifarea funcției auto-update. În procesul de instalare a noii versiuni de soft pot interveni căderi de tensiune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase