10 reguli pentru un CV bun. Cum să ai succes la angajare

Redactor:
Andreea Ofițeru
10 reguli pentru un CV bun. Cum să ai succes la angajare
Curriculum Vitae este cartea de vizită către un nou loc de muncă. Experții în carieră arată că este foarte important pe ce punem accentul în funcție de poziția pentru care aplicăm, arată Business Insider.

Curriculum Vitae este cartea de vizită către un nou loc de muncă. Experții în carieră arată că este foarte important pe ce punem accentul în funcție de poziția pentru care aplicăm, arată Business Insider. Locurile de muncă relevante sau experiența în ordine cronologică – sunt câteva dintre regulile pe care trebuie să le respectați pentru a avea succes la angajare.

1. Folosiți același limbaj cu cel al companiei. Una dintre regulile de bază este să faci un CV specific industriei în care lucrezi. Miriam Salpeter, specialistă în resurse umane, arată că cei care își caută un loc de muncă ar trebui să studieze site-ul companiei înainte să aplice pentru vreo poziție. CV-ul candidatului ar trebui să fie scris în același limbaj cu cel al companiei.

2. Puneți numele și prenumele la vedere. Peter S. Herzog, autorul unui bestseller despre scrierea unui CV, arată că numele și prenumele trebuie scrise cu bold. În schimb, adresa și contactele trebuie scrise normal.

3. Hotărâți-vă dacă vreți să includeți un obiectiv. Specialiștii spun că este mai bine să includeți în CV unul dintre obiectivele pe care vi le propuneți. Acesta este cel mai ușor mod de a vă introduce în fața angajatorului.

4. Câte pagini trebuie să cuprindă un CV. Specialiștii în resurse umane susțin că numărul de pagini ale unui CV trebuie să fie direct proporțional cu numărul anilor de experiență. Un candidat cu mai puțin de 20 de ani de experiență ar trebui să aibă un CV de o singură pagină.

5. Cum să arate CV-ul. Forma CV-ului poate fi unică în funcție de postul pentru care candidatul aplică. Există site-uri speciale care vă ajută să vă faceți o pagină specială pentru CV.

6. Lăsați mult spațiu. Nu trebuie să includeți multă informație pe pagină, pentru că altfel angajatorii se vor plictisi. Roxanne Peplow, consultant de carieră de la Insitutul „Computer Systems”, arată că folosirea prea multe cuvinte pe o pagină îl vor determina pe angajator să nu citească informația.

7. Puneți numai locurile de muncă relevante. Nu trebuie să includeți în CV toate locurile de muncă pe care le-ați avut. Potrivit Business Insider, dacă puneți toate joburile pe care le-ați avut și nu sunt relevante pentru poziția pentru care aplicați șansele dumneavostră pentru angajre se diminuează.

8. Includeți informațiile relevante privind educația. Nu trebuie să treceți toate cursurile la care ați participat, ci numai numele facultății și anul în care ați absolvit.

9. Nu scrieți mai mult decât vi se cere. Mulți dintre candidați trimit multe prea multe informații despre ei, chiar dacă nu le cere nimeni acest lucru. Specialiștii în recrutare arată că acest lucru îl plictisește pe angajatori. Trimiteți scrisori de recomandare și scrisori de intenție numai dacă vi se cere.

10. Folosiți CV-ul cronologic. Cel mai bine este să puneți în ordine cronologică epxeriența dumneavostră. Specialiștii în resurse umane arată că CV-ul funcțional, în care se pune accent pe abilități și competențe, poate să pară suspect angajatorului.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Dan Voiculescu ia calea bisericii. Decizie ULUITOARE pentru patronul trustului Intact
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Săptămâna CÂȘTIGURILOR! Horoscop Minerva 20-27 septembrie 2020
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide