10 reguli pentru un CV bun. Cum să ai succes la angajare

10 reguli pentru un CV bun. Cum să ai succes la angajare
Publicat: 02/12/2012, 15:53
Actualizat: 21/10/2014, 18:54

Curriculum Vitae este cartea de vizită către un nou loc de muncă. Experții în carieră arată că este foarte important pe ce punem accentul în funcție de poziția pentru care aplicăm, arată Business Insider. Locurile de muncă relevante sau experiența în ordine cronologică – sunt câteva dintre regulile pe care trebuie să le respectați pentru a avea succes la angajare.

1. Folosiți același limbaj cu cel al companiei. Una dintre regulile de bază este să faci un CV specific industriei în care lucrezi. Miriam Salpeter, specialistă în resurse umane, arată că cei care își caută un loc de muncă ar trebui să studieze site-ul companiei înainte să aplice pentru vreo poziție. CV-ul candidatului ar trebui să fie scris în același limbaj cu cel al companiei.

2. Puneți numele și prenumele la vedere. Peter S. Herzog, autorul unui bestseller despre scrierea unui CV, arată că numele și prenumele trebuie scrise cu bold. În schimb, adresa și contactele trebuie scrise normal.

3. Hotărâți-vă dacă vreți să includeți un obiectiv. Specialiștii spun că este mai bine să includeți în CV unul dintre obiectivele pe care vi le propuneți. Acesta este cel mai ușor mod de a vă introduce în fața angajatorului.

4. Câte pagini trebuie să cuprindă un CV. Specialiștii în resurse umane susțin că numărul de pagini ale unui CV trebuie să fie direct proporțional cu numărul anilor de experiență. Un candidat cu mai puțin de 20 de ani de experiență ar trebui să aibă un CV de o singură pagină.

5. Cum să arate CV-ul. Forma CV-ului poate fi unică în funcție de postul pentru care candidatul aplică. Există site-uri speciale care vă ajută să vă faceți o pagină specială pentru CV.

6. Lăsați mult spațiu. Nu trebuie să includeți multă informație pe pagină, pentru că altfel angajatorii se vor plictisi. Roxanne Peplow, consultant de carieră de la Insitutul „Computer Systems”, arată că folosirea prea multe cuvinte pe o pagină îl vor determina pe angajator să nu citească informația.

7. Puneți numai locurile de muncă relevante. Nu trebuie să includeți în CV toate locurile de muncă pe care le-ați avut. Potrivit Business Insider, dacă puneți toate joburile pe care le-ați avut și nu sunt relevante pentru poziția pentru care aplicați șansele dumneavostră pentru angajre se diminuează.

8. Includeți informațiile relevante privind educația. Nu trebuie să treceți toate cursurile la care ați participat, ci numai numele facultății și anul în care ați absolvit.

9. Nu scrieți mai mult decât vi se cere. Mulți dintre candidați trimit multe prea multe informații despre ei, chiar dacă nu le cere nimeni acest lucru. Specialiștii în recrutare arată că acest lucru îl plictisește pe angajatori. Trimiteți scrisori de recomandare și scrisori de intenție numai dacă vi se cere.

10. Folosiți CV-ul cronologic. Cel mai bine este să puneți în ordine cronologică epxeriența dumneavostră. Specialiștii în resurse umane arată că CV-ul funcțional, în care se pune accent pe abilități și competențe, poate să pară suspect angajatorului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”