100 de SECTANȚI s-au baricadat amenințând că se SINUCID de frica SFÂRȘITULUI LUMII

100 de SECTANȚI s-au baricadat amenințând că se SINUCID de frica SFÂRȘITULUI LUMII
Publicat: 13/10/2012, 16:39
Actualizat: 29/07/2014, 18:30

Peste 100 de membri ai unei secte religioase din Brazilia s-au baricadat într-o clădire, amenințând că se sinucid în masă, de frica Apocalipsei, care ar fi urmat să vină vineri seara, scrie Daily Mail.

Trupele speciale braziliene au pătruns în respectiva clădire cu numai zece minute înainte ca membrii cultului respectiv să se fi otrăvit cu ajutorul unei „supe” toxice din caju.

Daily Mail scrie că polițiștii au folosit gaze lacrimogene și spray cu piper pentru a-i evacua pe cei 113 membri sectei religioase, iar unii martori spun chiar că s-au auzit și focuri de armă. Cu toate acestea, nimeni nu a fost rănit.

Luis Pereira dos Santos, liderul sectei, autointitulat „profet”, a fost arestat, iar polițiștii au confiscat un tub care conținea concentratul pentru respectiva „supă” toxică.

Rudele celor baricadați, strânse în fața clădirii, au declarat că dos Santos „le-a spălat creierul” celor dinăuntru, făcându-i să creadă că Apocalipsa vine pe 12 octombrie, la ora 16 (ora 22 în România). „Profetul” le-a spus „enoriașilor” săi că, în urmă cu patru ani, a avut un vis în care un înger i-a spus data exactă a sfârșitului lumii.

„A fost o situație neobișnuită, când vine vorba de religie totul este posibil și nimic nu poate fi prezis”, a declarat un reprezentant al autorităților care a participat la operațiunea de evacuare.

Daily Mail scrie că, în urmă cu o lună, cei 113 adepți au fost sfătuiți de dos Santos să-și dea demisia de la locurile lor de muncă și să-și retragă copiii de la școală. „Ce rost mai are să mergi la școală dacă tot vine sfârșitul lumii? Cuvântul lui Dumnezeu este mai important”, a declarat unul dintre membrii cultului, după ce a fost evacuat.

Dos Santos a acordat un interviu unui site din Brazilia, declarând că majoritatea „enoriașilor” săi sunt cerșetori, prostituate, dealeri de droguri ori delincvenți pe care Dumnezeu „i-a spus” să-i salveze. El a precizat că a fost părăsit de soție, iar oamenii îl consideră „nebun”, însă el este convins că va veni sfârșitul lumii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase