12 sfaturi pentru o minte brici

12 sfaturi pentru o minte brici
Publicat: 27/06/2017, 14:35

Bea mai multă apă

Creierul cântărește aproximativ 1,3 kilograme, echivalentul unui pui mediu. 75% din greutatea lui este dată de apă, astfel că deshidratarea îți va afecta grav capacitatea cerebrală. Deci, iată un motiv în plus să bei un litru și jumătate, doi litri/zi.

Mic dejun pentru creier

Alimentele optime pentru stimularea capacității cerebrale sunt cele bogate în carbohidrați și fibre care eliberează lent energia: pâine din făină integrală, cerealele integrale, fulgi de ovăz sau fructe proaspete, proteine din lapte, șuncă, ouă sau unt de arahide

Banane pentru minte

Glucoza eliberată în sânge de carbohidrați reprezintă hrana favorită a creierului și cu cât este eliberată mai lent și mai constant, cu atât creierul funcționează mai bine.Bananele, merele, terciul de ovăz și pâinea din făină integrală sunt snacks-urile perfecte.

Fii creativă cu creatină

Studiile științifice au arătat că suplimentul alimentar creatină, utilizat pentru clădirea mușchilor corpului, poate crește puterea cerebrală prin menținerea unui flux ridicat de energie spre creier.

Mănâncă ciocolată!

Serios! Studiile au arătat că ciocolata neagră amăruie are efect protector asupra creierului. Combină consumul ei cu noi activități sau hobby-uri. Prepară-ți propriile rețete de ciocolată, pentru o stimulare mentală suplimentară.

Cite;Șe cotinuarea pe CSID.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase