14 locuri de pe Glob unde oamenii pot să supraviețuiască Apocalipsei

Publicat: 31/12/2015, 09:19
Actualizat: 05/07/2016, 19:53

1. Islanda

Aceasta este, de departe, cea mai izolată țară din Europa, aflată la sute de kilometri de cea mai apropiată insulă, acest aspect descurajându-i pe potențialii invadatori. Islanda este bogată în resursele necesare pentru a întreține viața umană, este pusă în mișcare aproape în întregime de energie geotermală provenită de la numeroșii vulcani activi de pe teritoriul ei, iar apele din largul coastelor reprezintă cea mai bogată sursă de fructe de mare din întreaga lume. Așadar, în eventualitatea în care ați fi nevoiți să supraviețuiți pe insulă foarte mult timp, nevoile de hrană și căldură vor fi, cu siguranță, satisfăcute. Acest stat a trecut și printr-un colaps al sistemului bancar în timpul crizei economice, așa că locuitorii de acolo sunt destul de ușor adaptabili și optimiști, caracteristici esențiale în caz că vine sfârșitul lumii.

2. Tristan da Cunha

La sud de Atlantic se găsește Tristan da Cunha, un arhipelag care este, de altfel, cel mai îndepărtat teritoriu locuit, situat la mai mult de 2.000 de kilometri de cea mai apropiată fășie de uscat. Populația din zonă abia atinge 300 de locuitori, așa că, în cazul unui dezastru, sigur ar fi deschiși la acceptarea unor vecini. Aici oamenii aflați la ananghie din marile aglomerări urbane ar putea face carieră în pescuit – cea mai folositoare îndeletnicire în caz de Apocalipsă.

3.Guam

Este localizat în Pacifc și găzduiește o prezență americană militară masivă, numai bună pentru a proteja locuitorii în cazul în care degradarea relațiilor ruso-turce ajunge la un asemenea nivel încât omenirea s-ar trezi în mijlocul celui de-Al Treilea Război Mondial. Acest loc nu are o economie înfloritoare, mai ales că majoritatea veniturilor vin din turism și din partea guvernului american.

4. Chiang Mai

Tot ceea ce trebuie să știi despre acest orășel idilic din nordul Tailandei este că poate fi o casă extrem de bună în caz de dezastru, pentru că oferă multe posibilități de practicare a agriculturii. Un argument în plus este faptul că, în vreme ce Asia de Sud-Est a fost timp de zeci de ani centrul unor mari provocări – de la războaie, la consum de droguri, masacre și frământări politice – Chiang Mai a rămas un simbol al păcii și stabilității. Acesta este un semn de bun augur, care sugerează că orașul ar putea să depășească orice atentează la liniștea umanității.

5. Denver

Acest oraș are câteva argumente de partea lui. În primul rând, apropierea de importante rezerve de petrol, care asigură un element crucial pentru omenire: combustibilul. În eventualitatea unui război, acesta este cel mai ușor de apărat oraș din toată America, aflându-se cu o milă deasupra nivelului mării, foarte departe de aceasta și înconjurat de munți. Altitudinea la care este situat în transformă și într-un loc tocmai bun de locuit în eventualitatea agravării încălzirii globale. De fapt, aceasta ar putea constitui chiar un avantaj pentru împrejurimile orașului Denver, transformând terenurile înconjurătoare în pământuri extrem de fertile.

6. Antarctica

Antarctica este, probabil, unul dintre locurile cele mai ostile de pe Glob, tocmai de aceea este, în același timp, și locul perfect pentru a te ascunde în caz de Apocalipsă. Dacă cineva reușește să ajungă acolo și să ia cu sine suficiente provizii pentru a supraviețui iernii extrem de geroase, mai departe, în timpul verii, se poate aventura în expediții, poate să vâneze și, astfel, să supraviețuiască până ce lucrurile reintră în normal. Despre război e foarte puțin probabil să vorbim în cea mai sudică regiune de pe Terra. Unul dintre cele mai mari dezavantaje apare, însă, odată cu accelerarea încălzirii globale. Dacă gheața se topește, aceasta determină creșterea nivelului mărilor, ceea ce devine destul de periculos pentru om.

7. Puncak Jaya

Această regiune muntoasă din Indonezia nu pare chiar cel mai ospitalier loc pentru a-ți petrece viața. Oricum ar fi, nu trebuie să uităm că, în vremuri de criză, oameni caută în primul rând să supraviețuiască, indiferent de condiții. Întâmplarea face ca cea mai mare mină de aur din lume să se găsească în Puncak Jaya, ceea ce înseamnă că locuitorii din zonă ar putea să muncească din plin și chiar să devină comercianți, dacă știu cum să-și joace cărțile. Mai mult decât atât, regiunea găzduiește și a treia cea mai mare mină de cupru de pe Terra.

8. Cape Town

De pe țărmul african, acest oraș, al doilea cel mai populat din Africa de Sud, dezvăluie priveliști impresionante și porturi uimitoare. Chiar dacă lucrurile de pe Pământ ar lua o întorsătură tragică, probabil că atmosfera din Cape Town nu s-ar modifica prea mult, păstrându-și aspectul netulburat. Situația economică din Cape Town nu are aproape nicio legătură cu aceea a orașelor-surori dinspre nord, iar influența vestică este aproape inexistentă aici.

9. Berna

Elveția s-a dovedit, fără îndoială, un refugiu în trecutul sângeros al Europei. Berna este înconjurată de Alpii Elvețieni, care au și rolul de a proteja orașul, iar capitala ei este, probabil, cel mai bun loc de pe continent în care cineva se poate ascunde, și datorită poziției sale diplomatice. Elveția este recunoscută pentru neutralitatea ei în raport cu cele mai tensionate conflicte care au avut loc în ultimele sute de ani, așa că tocmai datorită acestei poziționări, Berna ar putea fi locul ideal în care să te ascunzi în timpul celui de-Al Treilea Război Mondial. Terenurile agricol din Elveția sunt deja recunoscute drept unele dintre cele mai fertile din zonă, iar încălzirea globală nu va face decât să amplifice aceste avantaje.

10. Insula Necker

Este proprietatea lui Richard Branson, proprietarul gigantului Virgin. Dacă îi dai un telefon, sigur va fi de acord să trăiești o perioadă acolo, în timp de totul în jur se prăbușește. Până la urmă, întotdeauna pare un tip destul de amabil.

11. Tierra del Fuego

Modul în care bate vântul în această regiune o face ideală pentru evitarea precipitațiilor radioactive. Din nou, există beneficiul poziției extreme. Probabil că nimeni nu se va deranja vreodată spă invadeze Tierra del Fuego.

12. Yukon

Este cel mai vestic dintre teritoriile federale ale Canadei. Populația este destul de rară, iar, în prezent, economia depinde foarte mult de guvern și de turism. În caz de Apocalipsă, însă, zona ar putea cu siguranță să susțină mici comunități care să poată să trăiască în prosperitate. Fauna este foarte bogată, astfel încât oamenii s-ar putea hrăni din vânătoare și din amplasarea de capcane, activități care ar fi extrem de populare și de necesare în anii imediat următori unei catastrofe globale, când agricultura nu mai rămâne o opțiune viabilă din cauza solurilor afectate. Pe măsură ce lumea civilizată ar reuși să revină la normal, în Yukon există o zonă prolifică pentru exploatarea metalelor rare, ce ar reprezenta categoric un avantaj. Și existența apelor curgătoare este un plus, pentru că acestea facilitează transportul.

13. Kansas City

Indiferent ce se întâmplă în Statele Unite, probabil că orașul Kansas va rămâne în picioare. Nu este poziționat pe niciuna dintre cele două coaste, așa că locuitorii nu ar trebui să se îngrijoreze din cauza securității, invaziilor străine sau a creșterii nivelului mării. Este înconjurat de mult teren arabil, foarte potrivit pentru cultivarea cerealelor și pentru hrănirea animalelor. Kansas se află și la intersecția unor rute feroviare importante, așa că transportul nu ar reprezenta o problemă, chiar dacă situația ar deveni foarte gravă.

14. Insula Lewis

Localizată în nordul Oceanului Atlantic, la cel puțin trei ore de parcurs cu barca până la primul teritoriu scoțian, insula Lewis este ideal poziționată pentru a evita orice fel de război sau Apocalipsă Zombie. Acolo se găsesc o mulțime de resurse naturale, mâncarea este extraordinară, iar whiskey – din belșug, iar toate acestea fac din Lewis locul perfect în care să te ascunzi de sfârșitul lumii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”