185.000 de euro strânși pentru copii la Festivalul Brazilor de Crăciun

185.000 de euro strânși pentru copii la Festivalul Brazilor de Crăciun
Organizația Salvați Copiii România a strâns, joi seară, suma de 185.000 de euro pentru 2.500 de copii și familiile lor, la cea de-a 12-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun
Publicat: 07/12/2012, 14:14
Actualizat: 03/07/2013, 17:52

Organizația Salvați Copiii România a strâns, joi seară, suma de 185.000 de euro pentru 2.500 de copii și familiile lor, la cea de-a 12-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun, unde au fost licitați 26 de pomi creați de designeri și artiști români.

Din licitația celor 26 de brăduți creați special pentru Festivalul Brazilor de Crăciun de designeri, instituții și de copiii sprijiniți prin programele organizației, dar și din bilete de tombolă și sponsorizări s-au strâns 185.000 de euro. Suma astfel colectată va fi utilizată de organizație pentru 2.500 de copii și familiile lor deja cuprinși în programele Educație Preșcolară, Școală după Școală și A Doua Șansă.

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun, care a avut loc joi seară în Capitală, a fost prezentată de Andreea Raicu și Andi Moisescu.

Brazii vedetă ai serii au fost creați de Alexandru și Mihnea Ghilduș – „Cortina cu Surprize” (adjudecat cu 10.000 de euro), Anca Rusu – „Prințesa Polonic” (achiziționat pentru 10.000 de euro) și bradul The One (adjudecat cu 7.000 de euro). Bradul organizației Salvați Copiii a primit donații în valoare de 8.800 de euro.

La această ediție, brazi originali și spectaculoși, realizați din cele mai diverse materiale, au fost creați de designerii români: Doina Levintza, Wilhelmina Arz, Lena Criveanu & Mihaela Glăvan, Rita Mureșan, Stephan Pelger, Alexandru & Mihnea Ghilduș, Ana Wagner & A. David Gallery, Kristina Dragomir & Europa FM, Cristian Samfira, Carmen Ormenișan, Iris Șerban, Claudia Castrase & artistul vizual Bodo, Irina Solomon & Azay, Veronica Zaharia & The One, Mădălina Dorobanțu, Maria Marinescu, Mirela Diaconu, Hamid Nicola Katrib & United Media, Rhea Costa și Malvina Cervenschi. La aceștia se adaugă creațiile semnate de Oxette, Anca Rusu, pictorul Bogdan Mihai Radu, Mark Twain International School, bradul presei, precum și bradul creat de copiii din centrele educaționale Salvați Copiii.

Festivalul Brazilor de Crăciun este un eveniment de strângere de fonduri organizat anual de Salvați Copiii România, care are ca centru de interes o licitație specială de brazi de Crăciun, creați exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuți designeri români. Devenit una dintre atracțiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină proiectele derulate de Salvați Copiii România.

În România, zece la sută dintre copiii între 0 și 17 ani trăiesc în gospodării fără nicio persoană care să aibă un loc de muncă, iar 362.062 de copii între 3 și 17 ani nu sunt integrați în sistemul de învățământ (preșcolar, general, liceal sau școală profesională).

În cele 12 ediții de până acum, Festivalul Brazilor de Crăciun a reușit strângerea sumei de 2.669.100 euro, utilizată pentru reintegrarea școlară a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educație și prevenirea abandonului școlar pentru copiii din comunitățile sărace. De asemenea, familiile lor au primit ajutor financiar și consiliere în centrele educaționale Salvați Copiii România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului