21 DECEMBRIE 2012. Cum s-au pregătit oamenii în toată lumea pentru SFÂRȘITUL LUMII

21 DECEMBRIE 2012. Cum s-au pregătit oamenii în toată lumea pentru SFÂRȘITUL LUMII
Publicat: 21/12/2012, 21:17
Actualizat: 22/08/2014, 03:50

Conform calendarului maya, 21 DECEMBRIE 2012 marchează sfârșitul unui ciclu de 5.125 de ani, interpretat de către unii drept o profeție despre SFÂRȘITUL LUMII. Conform unor interpretări, SFÂRȘITUL LUMII va începe la ora 13:11.

Mii de oameni s-au înghesuit în ruinele din America Centrală pentru a fi în centrul evenimentelor de 21 DECEMBRIE 2012, când unii cred că va veni SFÂRȘITUL LUMII.

Chichen Itzá, unul dintre siturile arheologice cele mai reprezentative pentru cultura maya, din sud-estul Mexicului, se pregătește să primească între 15.000 și 20.000 de vizitatori în această zi de vineri, potrivit autorităților locale.

„Va fi însă o zi de vizită normală, cu orarul de vizitare obișnuit”, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului Naționale de Antropologie și Istorie din Mexic.

Institutul se declară totuși conștient de faptul că Chichen Itzá și maiestuoasa lui piramidă Kukulkán vor atrage un număr de persoane comparabil cu numărul înregistrat în timpul celebrărilor echinocțiului, atunci când mulțimi impresionante de oameni vin să asiste la apariția primelor raze de Soare din primăvară, pe acele construcții milenare din piatră.

După ce a început ziua de 21 DECEMBRIE 2012, în Australia, pagina de Facebook Tourism Australia a fost bombardată din toată lumea cu întrebări despre SFÂRȘITUL LUMII. „Da, suntem vii”, au răspuns membrii organizației, încercând să-i calmeze pe cei îngrijorați, scrie Daily Mail.

„Datorăm civilizației maya mulțumiri profunde, pentru că ne-a ajutat să depășim pragul de 4 milioane de fani pentru pagina noastră de Facebook”, a răspuns, pragmatic, Andrew McEvoy, directorul Biroului pentru Turism din Australia.

În Taiwan, oficialitățile au construit o replică a unei piramide maya și au montat un cronometru electronic în vârful acesteia pentru a atrage turiști la Muzeul Național de Știință Naturală.

21 DECEMBRIE 2012: SFÂRȘITUL LUMII sau un nou început? VIDEO

Autoritățile franceze au blocat accesul către muntele Pic de Bugarach, din Franța, locul în care unii cred că pot scăpa de SFÂRȘITUL LUMII, pe 21 DECEMBRIE 2012. Unii cred că, pe 21 DECEMBRIE 2012, muntele se va deschide și o navă extraterestră îi va salva de APOCALIPSĂ. Mai multe persoane au încercat să treacă de filtrele de poliție pentru a urca pe munte, dar au fost întoarse din drum. Accesul pe munte este blocat cel puțin pînă la Crăciun.

„Am oprit un grup de cinci hipioți, dintre care unul avea o armă paralizantă. I-am trimis în oraș, care este oricum foarte aglomerat”, a declarat unul dintre polițiști

Numărul apelurilor telefonice către NASA s-a triplat cu câteva zile înainte de 21 DECEMBRIE 2012, ziua în care se încheie un ciclu de 5.125 de ani în calendarul maya și în care unii cred că va veni SFÂRȘITUL LUMII.

Agenția a publicat un material video în care demontează miturile potrivit cărora lumea se va sfârși în 21 DECEMBRIE 2012. Pagina web a înregistrat până în acest moment 4,6 milioane de afișări.

În utmă cu câteva ore, NASA a dat publicității un nou film cu ajutorul căruia încearcă să infirme zvonurile conform cărora SFÂRȘITUL LUMII este pe 21 DECEMBRIE 2012.

„NASA a primit mii de e-mail-uri și de telefoane de la oameni îngrijorați că vine SFÂRȘITUL LUMII și era normal ca oamenii noștri de știință să-i liniltească”, a declarat Davin Morrison, cercetător NASA

21 DECEMBRIE 2012. Cu ce probleme se confruntă NASA înainte de SFÂRȘITUL LUMII

În China, sigla ONU a fost imprimată pe bilete care oferă acces pe o „arcă chinezo-tibetană” sau o „arcă a lui Noe”, puse în vânzare pe site-uri chineze de licitații cu prețul de aproximativ zece yuani (1,2 euro), deși valoarea lor „oficială” ar fi de zece miliarde de yuani. Reprezentanța ONU în China a negat că se află la originea unor vânzări de bilete.

21 DECEMBRIE 2012. Bilete pentru „arcă a lui Noe”, puse în vânzare pe site-uri din China

Un buncăr rusesc din timpul Războiului Rece, destinat pentru adăpostirea liderilor sovietici, în caz de atac nuclear, a fost transformat în club de lux, unde are loc o petrecere de 24 de ore de SFÂRȘITUL LUMII, în ziua de 21 DECEMBRIE 2012.

Presupusa Apocalipsă de pe 21 DECEMBRIE 2012 a devenit subiect de glume pentru mulți. Un britanic de 26 de ani din Londra a pariat 10 lire, la o cotă de 5.000, că lumea se va sfârși pe 21 DECEMBRIE 2012.

Platforma de microblogging Twitter abundă la rândul ei în comentarii despre sfârșitul lumii, nu neapărat pline de angoasă. „Știre importantă: sfârșitul lumii a fost amânat până când Liverpool va câștiga Premier League. Gata, ne-am liniștit”, scria Mario Balotelli, jucător la Manchester City, într-un mesaj (tweet) preluat apoi de câteva mii de ori.

SFÂRȘITUL LUMII și atacul de la Connecticut creează panică în SUA. Unele școli au fost închise

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cât de sănătos este, de fapt, pateul vegetal! Ce aditivi conține și cât de periculos...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu