22 de obiceiuri care vă vor face viața mai frumoasă în fiecare zi

22 de obiceiuri care vă vor face viața mai frumoasă în fiecare zi
Publicat: 18/10/2015, 18:33

Cu toate că este aproape imposibil să duci o viață fără stres, mare parte din grijile pe care ni le facem aproape zilnic pot fi evitate prin adoptarea unor schimbări mai mici sau mai mari. Huffington Post a realizat o listă cu 22 de obiceiuri care vă vor face viața mai frumoasă.

1. Aruncați, vindeți sau donați tot ce nu vă trebuie. Dacă există ceva care să înlăture anxietatea și să vă ajute să vă relaxați, este chiar alegerea de a păstra obiectele care fie servesc unui scop sau au o încărcătură emoțională pozitivă pentru dumneavoastră.

2. Organizați tot ceea ce folosiți. Documentele ar trebui să fie puse în dosare, iar facturile ar trebui să fie organizate imediat după ce au fost primite. Hainele dumneavoastră ar trebui să fie păstrate într-un mod ușor accesibil, iar lucrurile necesare zi cu zi ar trebui să fie întotdeauna plasate unde le puteți găsi cu ușurință. În acest fel veți reuși să scutiți mare parte din eforturi pentru a găsi lucruri pe care poate le folosiți doar o dată la două săptămâni.

3. Nu cumpărați ceea ce nu vă trebuie. Cumpărați doar alimentele pe care le veți mânca și fiți foarte atenți și selectivi cu îmbrăcămintea și alte produse pe care le cumpărați. Chiar le veți folosi? Vi le doriți cu adevărat sau doar doriți să vă simțiți bine pe moment? Mai mulți bani în cont și încrederea oferită de faptul că puteți lua decizii raționale, nu influențate de un capriciu de moment, vă vor face să vă simțiți mult mai bine.

4. Puneți-vă pe dumneavoastră pe primul plan, cât de des puteți. Sigur, există unele excepții – cum ar fi atunci când trebuie să renunțați la câteva minute de somn pentru un e-mail important – atâta timp cât realizați că trebuie să existe o limită între viața personală și muncă.

5. Faceți ceva care vă face să meditați. Dacă ședințele de yoga nu sunt pe placul dumneavoastră, găsiți ceva care este. Pentru unii poate fi un drum lung cu mașina, în timp ce ascultați muzica preferată. Dacă vă place să dansați, faceți asta în camera dumneavoastră în fiecare zi.

6. Învățați să transformați obiceiurile de zi cu zi în practici terapeutice. Spre exemplu, simplul act de a face o baie sau un dus poate fi foarte relaxant. Combinația de apă caldă, actul de „curățare” și relaxarea oferită de un duș sau o baie fierbinte la sfârșitul unei zile lungi o face o practică de zi cu zi ideală pentru a reduce stresul. Aprindeți o lumânare, ascultați muzică și folosiți săruri aromate.

7. Începeți să creați o carte. Puteți face colecție de citate, idei și fragmente care vă inspiră, să le organizați în secțiuni speciale, astfel încât să puteți accesa orice informații simțiți că aveți nevoie. Păstrați secțiuni pentru „inspirație” sau „vindecare”, „relații” sau „de lucru” și adăugați în carte tot ce vi se pare interesant.

8. Țineți un jurnal. Notați-vă ideile și observațiile din viata de zi cu zi. Uitați-vă din nou în jurnal după o perioadă și reflectați asupra lucrurilor care simțiți că vă obligă să le exprimați. Acestea vă vor da o idee despre ceea ce trebuie să modificați sau să faceți mai mult sau mai puțin în viața dumneavoastră.

9. Aprindeți lumînări noaptea. Atmosfera creată vă va relaxa și vă va face să vă simțiți mai bine.

10. Înlocuiți cafeaua sau ceaiul consummate zilnic cu apă caldă cu lămâie și miere. Vă va relaxa, iar beneficiile pentru sănătate sunt numeroase.

11. Evitați să plătiți cu cardul, alegând varianta cash. Explicația este că, în acest fel, veți conștientiza mult mai ușor cât cheltuiți și nu veți mai fi tentați la fel de ușor să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie.

12. Rostiți mantre. Chiar dacă la început ar putea să vi se pară ceva care nu vă caracterizează, veți realiza cât de mult vă pot ajuta. Rostiți ceea ce vă doriți și faceți un obicei din asta. De exemplu, rostiți „Sunt în siguranță”, „Am tot ceea ce îmi trebuie” sau „Sunt un om de succes”.

13. Nu mai interacționați cu persoane care nu vă influențează viața în mod pozitiv și nu vă cereți scuze pentru acest lucru. Nu trebuie să vă simțiți obligați să îi mulțumiți pe alții în defavoarea dumneavoastră.

14. Pregătiți-vă mâncarea acasă. În acest fel, vă veți simți mai responsabil în cel mai simplu mod.

15. Fiți atenți la ce consumați. Mâncare, muzică, TV, cărți. Aceste lucruri influențează cum vă simțiți zilnic și nu trebuie să subestimați puterea lucrurilor pe care le includeți în viața dumneavoastră.

16. Întrebați-vă ce fel de viață ați vrea să aveți și bazați-vă obiectivele pe această idee. Dacă ceea ce credeți că vă doriți este să începeți o afacere, întrebați-vă dacă munca pe care o implică acest pas este chiar ceea ce vă doriți.

17. Alegeți scopuri mult mai realiste decât în mod normal. Nu veți realiza mai mult sau mai puțin, dar nu veți mai avea sentimentul de vinovăție că puteați face mai mult.

18. Învățați să vă bucurați de lucruri simple. Nu aveți nevoie de mâncăruri scumpe pentru a lua o masă bună. Nu aveți nevoie de nimic în plus pentru a începe să trăiți viața pe care v-o doriți.

19. Fiți atenți la ceea ce vă doriți. Dacă în subsconștient vreți să vedeți tot ceea ce nu este bun în viața dumneavoastră, doar asta veți observa. În schimb, dacă veți începe să apreciați lucrurile mărunte din jur care vă fac fericit, peste tot veți observa astfel de semne mărunte care pot însenina orice zi.

20. Dezvoltați o filozofie personală și lăsați-o să vă ghideze în viața de zi cu zi. Dacă nu aveți nici o convingere personală despre motivul pentru care suntem aici, care este scopul în viață, veți trăi o viață extrem de neîmplinită, plină de griji, anxietate și neliniște. Trebuie să faceți ceea ce considerați că este bine pentru dumneavoastră. Nu pentru că altcineva v-a spus asta, ci pentru că dumneavoastră ați ales.

21. Contrar instinctului dumneavoastră, o mare parte din efortul de a părea stăpân pe sine este inutil. Încercarea de a suprima și de a ignora aspectele „negative” ale felului în care suntem face mai mult rău decât dacă ne-am accepta așa cum suntem, cu bune sau cu rele.

22. Încetați să mai credeți că modul în care percepeți lucrurile este modul în care acestea sunt cu adevărat. Amintiți-vă că atunci când vă este frică, nu vedeți lucrurile în mod clar sau în felul în care acestea sunt cu adevărat. Amintiți-vă că nu puteți prezice ce vă va face fericit, dar puteți alege să fiți recunoscători pentru prezent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani