25% dintre vacanțele de Revelion au fost deja rezervate. Cât plătesc românii pentru un sfârșit de an pe plajă

25% dintre vacanțele de Revelion au fost deja rezervate. Cât plătesc românii pentru un sfârșit de an pe plajă
Publicat: 26/07/2017, 14:03
Actualizat: 02/10/2018, 03:09

Dacă până în urmă cu 3-4 ani vacanțele exotice erau rezervate în special perioadei de vară și într-o mai mică primăvara și toamna, în ultimii doi ani reprezentanții agențiilor de turism din România remarcă un interes în creștere pentru vacanțele exotice de Revelion.

„Revelionul este o perioadă mai dificilă pentru vacanțele exotice, deoarece prețul biletelor de avion este foarte mare și locurile se epuizează rapid. Echipa noastră conturează pachetele și face rezervările aferente vacanțelor chiar și cu 12 luni în avans, pentru a securiza cele mai bune locuri de vacanță, dar și prețuri competitive. Același plan este aplicat și de clienții noștri care, deși se pregăteau de concediile de vară, au preferat să își rezerve încă din luna mai vacanța de Revelion beneficiind și de discounturi generoase”, spune Sorin Stoica, proprietarul unei agenți de turism din Capitală.

Și în sezonul de iarnă, ca și în restul anului, destinațiile preferate de români pentru vacanța de Revelion includ plajă, soare și relaxare. Zona Caraibelor și a cea a Oceanului Indian , dar și Asia de Sud Est sunt preferate de români.

Cele mai solicitate destinații pentru vacanța de Revelion rămân Republica Dominicană, Cuba, Maldive, Tanzania, dar și zonele mai însorite din SUA și chiar Maroc.

Prețuri începând de la 1450 euro/persoană

Pentru un Revelion pe plajă în Zanzibar sau în Republica Dominicană turiștii români plătesc în jur de 1.990 euro pentru bilet de avion, taxe de aeroport, cazare și toate mesele incluse. În jur de 2.300 euro costă un sejur în Maldive sau Cuba, cu transportul și cazarea la hoteluri de 4 stele. Pentru cei care nu își doresc o vacanță statică, într-un resort, există posibilitatea circuitelor. Un exemplu este cel în Cambodgia și Vietnam, pentru care turiștii plătesc aproximativ 3.300 euro/persoană sau a unei croaziere în Miami și insulele din Caraibe, pentru care românii scot din buzunar aproximativ 3.800 euro/persoană.

Cei care nu doresc o destinație îndepărtată pot alege un circuit de 10 zile prin Maroc, pentru care turiștii români plătesc 1.450 euro/persoană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase