5 flori pe care mulți oameni le au în casă, dar nu știu că sunt OTRĂVITOARE

Publicat: 31/03/2018, 14:02

Potrivit cărții „Manualul otrăvurilor și Plantelor dăunătoare”, copiii sub 6 ani sunt cei mai vulnerabili, ei reprezintă cauzele a 85 la sută din toate apelurile către centrele de toxicologie, scrie Descoperă.

Rododendroni, copacul wisteria, oleandru și ficusul sunt doar câteva dintre plantele frumoase ale căror capacități ar putea să vă surprindă. Mai jos găsiți lista cu 5 cele mai toxice, dar și comune plante otrăvitoare:

Narcisa

Acești minunați vestitori ai primăverii, galbeni (aka daffodils) și albi (jonquils), sunt, de fapt, toxici în cazul consumării bulbilor în cantități mari. De multe ori, oamenii confundă bulbii de narcise cu ceapa.

Sursa foto: thepoisondiaries.tumblr.com/

Semnele de intoxicație sunt: greață, vome, crampe și diaree. Un medic ar putea recomanda hidratare intravenoasă și / sau medicamente pentru a stopa voma și senzația de greață în cazul în care simptomele sunt severe sau pacientul este un copil.

Ficus

Cunoscut și ca smochinul înlăcrimat, copacul benjamin sau planta de cauciuc înfrunzită, ficusul conține în frunze și în tulpină o sevă lăptoasă ce este toxică.

Ficus auriculata. Sursa foto:Wikimedia

Există aproximativ 800 de specii de arbori ficus, arbuști și viță de vie, dintre care multe sunt crescute ca plane de ghiveci, în ghivece sau afară, dar numai în zonele călduroase unde unele specii pot crește până la 23 centimetri.

Pericolul care te paște la atingerea unui ficus este mâncărimea pielii și inflamațiile. Pentru a remedia aceste reacții, medicul prescrie medicamente pentru alergie sau antiinflamatoare.

Crizantema

De o varietate copleșitoare de culori, portocalii, galbene sau albe, aceste minunate flori pot fi regăsite în multe grădinițe cu flori din fața casei sau în ghivece pe balcoane.

Sunt între 100 ș 200 de specii de Crizanteme, care cresc, în general, înălțându-se deasupra solului, dar în timp se pot transforma în arbuști. Aceste plante sunt toxice pentru oameni, dar nu într-o doză periculoasă. Atingerea lor poate cauza usturimi și mâncărimi ale pielii, precum și inflamarea locului ce a intrat în contact cu planta.

Lăcrămioara

În latinăConvallaria majalis, aceste flori încântătoare, cunoscute și sub denumirea de mărgăritar sau clopoței, sunt în întregime otrăvitoare. Ingestia unei mici cantități s-ar putea să nu vă răneasca prea mult, dar dacă se consumă o cantitate mai mare, consecințele pot fi diverse: se pot manifesta amețeli, stare de greață și vomă, dureri la nivelul gurii și dureri abdominale, diaree și crampe stomacale. De asemenea poate fi afectată și inima, bătăile inimii pot deveni neregulate rapide sau se pot încetini.

Sursa foto:K5 in Sweden/flickr

În aceste situații, medicul prescrie, cel mai probabil, curățarea somacului prin absorbția de cărbune și medicamente pentru a readuce la normal ritmul cardiac.

Glicina
Numită șiWisteria, glicina are o formă romantică in cascade de flori. Ciorchini de flori albe sau roz sunt întâlnite în principal în zonele cu climă tropicală.
Întreaga planta este toxică, deși unii afirmă că florile nu sunt. Simptomele sunt amețeala, stări de vomă, crampe si diaree; oricare din simptome cere tratamente precum hidratare intravenoasă și pastile anti amețeală.
„Cele mai frecvente probleme, cu plantele otrăvitoare, apar din contactul cu uleiul din seva acestor plante, care cauzează o reacție alergică a pielii”, explică reprezentantul Institutului Național pentru Securitate și Sănătate al SUA.

Sursa:Live Science

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Secretul brutăriilor din supermarketuri. Ce pățesc majoritatea cumpărătorilor
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Abuzul de alcool, diabetul și poluarea cresc riscul de Alzheimer și Parkinson