• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

5 fructe care îți păstrează tinerețea

5 fructe care îți păstrează tinerețea
Orice femeie își dorește să se mențină tânără cât mai mult timp. Frumusețea este strict legată de starea de sănătate. Astfel, consumul cu precădere al anumitor alimente te poate ajuta să îți menții corpul sănătos și totodată să ai un aspect general de invidiat în toate etapele vieții.

Alimentele care se recomandă pentru ca o femeie să își mențină un aspect fizic tânăr și sănătos în ciuda înaintării în vârsta sunt: merele, bananele, coacăzele, murele și caisele. Iată ce beneficii aduce fiecare dintre ele corpului tău:

1. Merele sunt bogate în fibre și un singur măr consumat pe zi aduce un aport de 100% din necesarul zilnic al organismului. Mai mult, merele sunt benefice în evitarea constipației și a riscului atacurilor de cord. 

2. Bananele sunt o sursă de fibre și potasiu, dar conțin și carbohidrați, care dau energie corpului. Bananele sunt fructele cele mai recomandate persoanelor care au o viață activă. Nu degeaba vedem sportivii consumând banane. 

3. Coacăzele conțin puține calorii, deci ajută la scăderea în greutate. Mai mult, ele ajută organismul să lupte împotriva hipertensiunii arteriale și sunt benefice funcționării optime a creierului. 

4. Murele sunt bogate în antioxidanți, substanțe care asigură îmbătrânirea sănătoasă a organismului, mai ales în timpul dietelor. Pe lângă antioxidanți, murele conțin o mulțime de vitamine cunoscute pentru capacitatea de reducere a riscului cancerului și bolilor de inimă: vitaminele B1, B2, C și E. 

5. Caisele sunt bogate în nutrienți, asigurând necesarul de vitamine A, C, E, dar și de fier și potasiu. 

×

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020
Gândul LIVE!
Inchide