5 sfaturi utile în amenajarea băii

5 sfaturi utile în amenajarea băii
Publicat: 22/04/2021, 16:10

Fie că te pregătești să proiectezi sau să construiești o baie nouă, fie că vei amenaja sau renova o baie existentă, va trebui să te înarmezi cu răbare și să faci un plan de bătaie coerent, care să nu neglijeze nici nevoile de ordin practic ale familiei tale și nici pe cele de ordin estetic.

Pentru a-ți ușura munca, în cele ce urmează îți propunem să parcurgem împreună câteva sfaturi oferite de specialiștii în design interior. S-ar putea să îți fie de folos!

  • Începe cu lista priorităților

Primul pas este să știi cu exactitate ce rezultat îți dorești să obții și care sunt prioritățile tale. Cu alte cuvinte, e bine să decizi de la bun început care sunt, mai exact, pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a ajunge la rezultatul pe care vrei să îl obții. De unde vei cumpăra cada sau cabina de duș? Din ce material va fi realizat mobilierul? Cum vei amenaja spațiul în așa fel încât să îmbini accesibilitatea cu exigențele de ordin estetic? Acestea sunt doar câteva întrebări la care ar trebui să ai un răspuns foarte clar.

E foarte important să nu iei aceste decizii pe parcurs, ci de la bun început pentru că în caz contrar s-ar putea să pierzi timp prețios.

  • Stabilește care sunt nevoile familiei tale

Un alt sfat al experților în design interior este acela de a decide de la bun început dacă vei opta pentru cabină de duș sau cadă. Decizia trebuie luată în primul rând în funcție de dimensiunile spațiului disponibil și în al doilea rând de nevoile familiei tale.

De exemplu, dacă știi că membrii familiei tale adoră să se relaxeze seara într-o baie cu spumă, atunci cel mai probabil ar fi o idee bună să optezi pentru o cadă. Pe de altă parte, dacă sunteți o familie mai dinamică, care nu pune preț prea mare pe acest tip de relaxare, atunci poți înclina către varianta cabină de duș.

De asemenea, odată ce ai luat decizia să achiziționezi o cabină de duș va trebui să te asiguri că modelul vizat are specificații tehnice relevante: până la urmă vorbim despre o investiție destul de mare, așa că e important să te asiguri că achiziționezi un model care dispune de toate dotările necesare și care a fost realizat din materiale de calitate.

  • Nu face rabat de la calitate

Uneori poți fi tentat să faci rabat de la calitate, mai ales în cazul mobilierului sau al instalațiilor sanitare. Rabatul de la calitate poate să aducă, însă, neplăceri majore în timp.

De exemplu, un mobilier realizat din materiale de slabă calitate va avea nevoie de mult mai multe reparații și va trebui înlocuit cu altul nou într-un timp foarte scurt. La fel, calitatea materialelor instalațiilor sanitare trebuie privită nu ca pe o simplă cheltuială, ci ca pe o investiție. De calitatea acestor elemente depinde, în cele din urmă, confortul tău, așa că nu ar trebui să neglijezi acest aspect.

  • Folosește eficient lumina și spațiul

Uneori lumina poate crea unele probleme în amenajarea unei băi, mai ales atunci când nu vorbim de un ansamblu rezidențial, ci de un bloc. De exemplu, o baie de dimensiuni mici, cu geamuri mici, trebuie recalibrată astfel încât să nu lase senzația de spațiu întunecos. Poți face acest lucru prin soluții inteligente de iluminat și chiar prin modul în care folosești spațiul și poziționezi elementele de mobilier.

De asemenea, ai grijă ca dacă baia e mică să folosești culori deschise atât pentru pereți, cât și pentru corpurile de mobilier: culorile deschise luminează camera și, în plus, oferă senzația de spațiu mai generos.

  • Îndrăznește să alegi exact stilul de amenajare dorit

Dacă obișnuiești să citești site-uri dedicate amenajărilor interioare, vei descoperi că acestea promovează o mulțime de trenduri. Cu toate acestea, cea mai bună soluție este să îți îndrepți atenția nu către trendurile momentului, ci către o amenajare care e în acord cu stilul tău de viață și cu preferințele tale.

În plus, atunci când alegi să amenajezi baia în funcție de preferințele personale și mai puțin în funcție de trenduri, vei avea ca rezultat o încăpere care nu se va demoda prea curând. Câtă vreme rezultatul este pe gustul tău, asta e tot ceea ce contează.

Așadar, îndrăznește să nu urmezi trendurile momentului și să alegi să îți amenajezi baia exact așa cum îți dorești tu. Noi îți dorim succes!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Lovitură pentru cei care vor să cumpere mașini SECOND-HAND. Ce s-a discutat în spatele ușilor...
Mister pentru pensionari. Cum se fac calculele și cu cât le cresc veniturile
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima oară în ultimii 10 ani