5 sfaturi utile în amenajarea băii

5 sfaturi utile în amenajarea băii

Fie că te pregătești să proiectezi sau să construiești o baie nouă, fie că vei amenaja sau renova o baie existentă, va trebui să te înarmezi cu răbare și să faci un plan de bătaie coerent, care să nu neglijeze nici nevoile de ordin practic ale familiei tale și nici pe cele de ordin estetic.

Pentru a-ți ușura munca, în cele ce urmează îți propunem să parcurgem împreună câteva sfaturi oferite de specialiștii în design interior. S-ar putea să îți fie de folos!

  • Începe cu lista priorităților

Primul pas este să știi cu exactitate ce rezultat îți dorești să obții și care sunt prioritățile tale. Cu alte cuvinte, e bine să decizi de la bun început care sunt, mai exact, pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a ajunge la rezultatul pe care vrei să îl obții. De unde vei cumpăra cada sau cabina de duș? Din ce material va fi realizat mobilierul? Cum vei amenaja spațiul în așa fel încât să îmbini accesibilitatea cu exigențele de ordin estetic? Acestea sunt doar câteva întrebări la care ar trebui să ai un răspuns foarte clar.

E foarte important să nu iei aceste decizii pe parcurs, ci de la bun început pentru că în caz contrar s-ar putea să pierzi timp prețios.

  • Stabilește care sunt nevoile familiei tale

Un alt sfat al experților în design interior este acela de a decide de la bun început dacă vei opta pentru cabină de duș sau cadă. Decizia trebuie luată în primul rând în funcție de dimensiunile spațiului disponibil și în al doilea rând de nevoile familiei tale.

De exemplu, dacă știi că membrii familiei tale adoră să se relaxeze seara într-o baie cu spumă, atunci cel mai probabil ar fi o idee bună să optezi pentru o cadă. Pe de altă parte, dacă sunteți o familie mai dinamică, care nu pune preț prea mare pe acest tip de relaxare, atunci poți înclina către varianta cabină de duș.

De asemenea, odată ce ai luat decizia să achiziționezi o cabină de duș va trebui să te asiguri că modelul vizat are specificații tehnice relevante: până la urmă vorbim despre o investiție destul de mare, așa că e important să te asiguri că achiziționezi un model care dispune de toate dotările necesare și care a fost realizat din materiale de calitate.

  • Nu face rabat de la calitate

Uneori poți fi tentat să faci rabat de la calitate, mai ales în cazul mobilierului sau al instalațiilor sanitare. Rabatul de la calitate poate să aducă, însă, neplăceri majore în timp.

De exemplu, un mobilier realizat din materiale de slabă calitate va avea nevoie de mult mai multe reparații și va trebui înlocuit cu altul nou într-un timp foarte scurt. La fel, calitatea materialelor instalațiilor sanitare trebuie privită nu ca pe o simplă cheltuială, ci ca pe o investiție. De calitatea acestor elemente depinde, în cele din urmă, confortul tău, așa că nu ar trebui să neglijezi acest aspect.

  • Folosește eficient lumina și spațiul

Uneori lumina poate crea unele probleme în amenajarea unei băi, mai ales atunci când nu vorbim de un ansamblu rezidențial, ci de un bloc. De exemplu, o baie de dimensiuni mici, cu geamuri mici, trebuie recalibrată astfel încât să nu lase senzația de spațiu întunecos. Poți face acest lucru prin soluții inteligente de iluminat și chiar prin modul în care folosești spațiul și poziționezi elementele de mobilier.

De asemenea, ai grijă ca dacă baia e mică să folosești culori deschise atât pentru pereți, cât și pentru corpurile de mobilier: culorile deschise luminează camera și, în plus, oferă senzația de spațiu mai generos.

  • Îndrăznește să alegi exact stilul de amenajare dorit

Dacă obișnuiești să citești site-uri dedicate amenajărilor interioare, vei descoperi că acestea promovează o mulțime de trenduri. Cu toate acestea, cea mai bună soluție este să îți îndrepți atenția nu către trendurile momentului, ci către o amenajare care e în acord cu stilul tău de viață și cu preferințele tale.

În plus, atunci când alegi să amenajezi baia în funcție de preferințele personale și mai puțin în funcție de trenduri, vei avea ca rezultat o încăpere care nu se va demoda prea curând. Câtă vreme rezultatul este pe gustul tău, asta e tot ceea ce contează.

Așadar, îndrăznește să nu urmezi trendurile momentului și să alegi să îți amenajezi baia exact așa cum îți dorești tu. Noi îți dorim succes!

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Nou DOSAR pentru Liviu Dragnea! Ce ACUZAŢII GRAVE i se aduc acum fostului lider PSD
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Ce se întâmplă în organism dacă dormi cu televizorul pornit. Concluzia oamenilor de știință
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Restricții Grecia. Interdicția BIZARĂ rămasă în vigoare în această țară: vești proaste pentru turiști
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide