66 de milioane de copaci plantați în 12 ore. Țara care a reușit să doboare un nou record mondial, în numele „Mamei Planetă”

Redactor:
Cristina Andrei
66 de milioane de copaci plantați în 12 ore. Țara care a reușit să doboare un nou record mondial, în numele „Mamei Planetă”
India a plantat 66 de milioane de copaci în 12 ore, ca parte a unei campanii de mediu care a urmărit doborârea unui record mondial. Mai mult de 1,5 milioane de voluntari au fost implicați în această operațiune uriașă care a avut loc de-a lungul râului Narmada, în statul Madhya Pradesh.
Prin acordul de la Paris, India s-a angajat să-și sporească suprafața forestieră cu până la cinci milioane de hectare înainte de anul 2030, pentru a combate schimbările climatice. Anul trecut, voluntarii din Uttar Pradesh au stabilit un record mondial prin plantarea a mai mult de 50 de milioane de copaci într-o singură zi. 
 
Echipa de observatori din partea Guiness World Records a monitorizat și plantarea de duminică, iar săptămânile viitoare vor confirma, cel mai probabil, că a fost stabilit un nou record. Campania a fost organizată de guvernul Madhya Pradesh, iar 24 de zone din bazinul râului Narmada au fost alese ca locuri de plantare potrivite și care cresc șansele de dezvoltare a plantelor. Voluntarii au plantat mai bine de 20 de specii diferite de copaci. 
 
Minsitrul Shivraj Singh Chouhan a descris această zi drept una „istorică”. Acesta a transmis că voluntarii, inclusiv copii și oameni în vârstă, au plantat 66,3 milioane de puieți în intervalul 7 dimineața – 7 seara. „Prin plantarea acestor copaci servim întreaga lume”, a arătat ministrul indian. 
 
India este al treilea cel mai mare generator de emisii de carbon din lume, iar premierul Narendra Modi a reafirmat, în aceste condiții, angajamentul țării față de Acordul de la Paris, chiar dacă SUA a decis retragerea din această înțelegere. „Protejarea mediului înconjurător și a mamei-planetă este un gest de credință și optimism”, a spus Modi în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de președintele francez Emmanuel Macron. 
 

 

Inchide