8 lucruri neașteptate care ți-ar putea cauza dureri de cap

8 lucruri neașteptate care ți-ar putea cauza dureri de cap
Publicat: 19/04/2016, 10:48

ată 8 cauze neașteptate ale durerilor de cap pe care poți încerca să le eviți.
1. Consumi prea mulți sulfiți

Alimentele afumate, murate sau confiate cum ar fi mezelurile sau brânzetutile conțin de multe ori sulfiți care pot dilata vasele sangvine și cauza dureri de cap. Pentru a identifica alimentele problematice încearcă să ții un jurnal alimentar pentru câteva zile.
2. Nu bei suficientă apă

Chiar dacă petreci toată ziua la birou poți fi deshidratată. Deshidratarea poate duce a dureri groaznice de cap (pe lângă stări de greață și dureri musculare). Cea mai simplă soluție? Încearcă să ai tot timpul lângă tine o sticlă de apă și bea pe parcursul zilei.
3. Îți forțezi ochii

Pentru început – când ai fost ultima dată la un control oftalmologic? Dacă îți forțezi ochii când citești sau lucrezi, ia în calcul o vizită la doctor. În momentul în care îți suprasoliciți ochii sau ai dificultăți în a vedea obiectele aflate la distanta se crează tensiune în jurul ochilor și a frunții ce poate conduce la dureri de cap.
4. Lucrezi prea mult la computer

Privitul unui ecran luminos zi de zi pune o tensiune imensă pe ochii tăi și, în consecință, pe cap. Încearcă să iei pauze cât mai des pentru a-ți odihni ochii. Un alt lucru pe care l-ai putea face este să ai un protector de ecran care îți protejeze vederea.
5. Prea mult stres

Stresul în sine nu este neapărat cauza durerilor de cap. Mai degrabă, reacțiile organismului tău la situații stresante (lipsa somnului, alimentație necorespunzătoare, anxietate) pot declanșa migrene. Gândește-te ce activități te relaxează – yoga, meditație, citit, serialele preferate – și fă-ți timp pentru tine.

Citește în continuare pe Csid.ro.