A crezut că sunt traficanți de CARNE VIE! Actrița din ROMA lui Cuaron văzuse GRAVITY, dar nu știa cine a regizat filmul. Povestea de vis a învățătoarei ANONIME dintr-un oraș mexican prăfuit, care visează la gala Oscarurilor

A crezut că sunt traficanți de CARNE VIE! Actrița din ROMA lui Cuaron văzuse GRAVITY, dar nu știa cine a regizat filmul. Povestea de vis a învățătoarei ANONIME dintr-un oraș mexican prăfuit, care visează la gala Oscarurilor
Publicat: 22/11/2018, 13:04

Imaginează-ți că mergi la prima ta audiție, cu teama că aceasta ar putea reprezenta o CAPCANĂ a traficanților de CARNE VIE.

Așa a crezut Yalitza Aparicio, care mai nou speră la o nominalizare pentru premiul Oscar, originară din Tlaxiaco, Oaxaca, un oraș mic din Mexic, scrie THR. Aparicio, o învățătoare anonimă și totodată actriță de ocazie, spune că nu știa mai nimic despre procesul de casting și a primit informații PUȚINE despre ROMA, crezând că are de-a face cu o situație dubioasă.

„Familia mea s-a opus castingului”, a declarat aceasta la festivalul de film de la Morelia. „Exista un anumit nivel de teamă, deoarece filmam în Mexico City și acești oameni nu erau interesați de ASPECTUL FIZIC al femeilor care veneau la casting, ceea ce mi s-a părut ciudat”.

Din nefericire, traficul de persoane reprezintă o mare paranoia în rândul comunităților mexicane și – în cazul lui Aparicio – aceasta nu s-a liniștit până când nu a participat la o întâlnire, însoțită de mama ei, în Oaxaca. Ulterior, femeia a ajuns în Mexico City, unde a dat probă cu Nancy Garcia, o vecină de a ei și cu un profesor lingvist. Nu a trecut mult și Aparicio a obținut rolul menajerei din filmul semi-biografic al celebrului Alfonso CUARON.

Detaliile despre film au fost atât de discrete, încât actrițele nu au știut că lucrează cu unul dintre cei mai mari regizori, până când nu l-au cunoscut personal în Mexico City.

„În timpul casting-ului, cred că am auzit numele regizorului și deja văzusem GRAVITY, dar nu știam exact cine l-a regizat”, a povestit Garcia. „M-a ajutat mult faptul că NU am știut exact cine este”.

Aparicio, în vârstă de 24 de ani, a început să descopere unele lucruri după ce a vorbit cu producătoarea Gabriela Rodriguez în Mexico City.

„A avut un efect de calm asupra mea, ca și cum ar fi fost un vechi prieten„, a povestit Aparicio, după discuția în persoană cu Alfonso Cuaron.

Cuaron a scris însă pe Twitter că este dezamăgit de distribuția timidă a filmului său în țara natală, Mexic. „Vreau să fim în mai multe săli de cinema în Mexic”, a scris regizorul. „Din nefericire, avem acces doar în 40 de cinematografe. Pentru a pune lucrurile într-o perspectivă, în Polonia vom fi prezenți în 57 de cinematografe, iar în Coreea de Sud, în 50″, a conchis Cuaron.

ROMA surprinde un an din viața unei familii din clasa medie, în Mexico City-ul anilor 1970. Alfonso Cuaron, care a câștigat două premii Oscar pentru GRAVITY (2013), a regizat și alte filme celebre, precum Marile Speranțe (1998), Și mama ta la fel! (2001), Copiii omului (2006).

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare