A fost condamnat pe viață pentru crimă. După 28 de ani însă, martorul-cheie le-a spus judecătorilor un detaliu șocant

A fost condamnat pe viață pentru crimă. După 28 de ani însă, martorul-cheie le-a spus judecătorilor un detaliu șocant
Publicat: 09/08/2016, 21:13

Small, în vârstă de doar 16 ani în 1989, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea unei femei, pe baza declarațiilor unui prieten care a susținut în fața judecătorilor că l-a văzut cum a omorât-o pe Pam Dreher. De curând, însă, martorul-cheie a revenit asupra celor spuse la proces și a făcut dezvăluiri uimitoare: tot ce a spus ar fi fost o minciună, susținută la comanda unui polițist care cerceta cazul și care l-a amenințat că, dacă nu cooperează, îl va acuza chiar pe el de crimă.

Bollinger a recunoscut că a mințit atunci când a depus mărturie în procesul amicului său și că, de fapt, nu crede că Small ar fi fost în stare să omoare pe nimeni. Astfel, apărătorii au completat o moțiune în numele lui, cerând să fie absolvit de vină, iar în curând vor avea loc și primele audieri.

Pamela Dreher a fost găsită moartă pe 13 iulie 1988, în magazinul de animale pe care îl deținea, iar singura urmă de violență găsită pe corpul victimei a fost o împușcătură în cap. 173 de dolari lipseau din portofelul victimei, însă poșeta și bijuteriile ei erau neatinse. Polițiștii au catalogat fapta mai mult ca pe o execuție decât o crimă pasională și au oferit 5.000 de dolari pentru orice fel de informații care i-ar fi putut ajuta să rezolve cazul care părea fără ieșire.

Acela a fost momentul în care, prin intermediul unui alt martor, Nina Raiford, care a spus că, în ziua crimei, a trecut pe lângă petshop, de unde l-a văzut pe Small ieșind. Această mărturie a condus, ulterior, la martorul principal, Bollinger, chiar dacă nici acum nu este foarte clar de ce, relatează Star. Atunci când criminaliștii l-au interogat pe Bollinger, acesta a negat inițial că ar ști ceva despre crimă, dar, mai târziu, s-a răzgândit și a susținut că el însuși l-a condus pe Small la magazin, acolo unde acesta ar fi dat buzna și ar fi ucis-o pe femeie.

Mai târziu în aceeași seară, Small l-ar fi întâlnit pe Bollinger și, sub amenințarea armei, i-ar fi spus că a jefuit magazinul și că a fost obligat să o ucidă pe Dreher

Această declarație a fost cea care a decis soarta lui Small, judecătorii condamnându-l la închisoare pe viață. „Există mai mult decât o suspiciune rezonabilă ca, dacă mărturia lui Bollinger nu ar fi existat, acest proces ar fi avut cu totul alt rezultat”, se arată în moțiune.

La 28 de ani distanță, însă, martorul-cheie a retractat toate declarațiile. Luni, Small și Bollinger s-au întâlnit pentru prima dată după procesul care a avut loc la finalul anilor ’80. Martorul pe declarațiile căruia a fost dat verdictul a hotărât să facă lumină în acest caz în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu un alt condamnat la închisoare care ispășise 18 ani de pedeapsă pe nedrept.

Bollinger le-a spus judecătorilor că a mințit la procesul din 1988 și a specificat că, de fapt, cei doi nici măcar nu erau împreună în momentul în care victima a fost ucisă, pentru că acesta își conducea șeful la o licitație de automobile din Carolina de Sud.

Martorul a spus că a mințit pentru că așa i-a spus detectivul James Lightner de la departamentul de poliție din Wilmington, care l-a amenințat că-l va aresta pentru crimă dacă nu cooperează. Associated Press relatează că polițistul i-a spus martorului că va fi acuzat de uciderea femeii și că va primi chiar el pedeapsa cu moartea, iar bărbatul, care declară că a fost naiv și credul, spune că nu cunoștea modul în care funcționează sistemul judiciar și l-a crezut pe cuvânt.

„M-au interogat într-o singură noapte, iar în rest m-au pregătit și m-au învățat ce să spun. L-am mințit, pentru că m-a amenințat că, dacă nu declar că Small e vinovat, mă va acuza de crimă și voi primi pedeapsa cu moartea. Îmi pare rău, am fost obligat că fac ceva ce nu voiam să fac și acum nu mai pot să repar nimic”, a spus Bollinger, uitându-se la Small care și-a ridicat palmele încătușate pentru a-și șterge lacrimile, informează cei de la Associated Press.

Familia lui Small susține în continuare nevinovăția sa, chiar dacă acum există voci care nu cred că Bollinger spune adevărul. Următoarele audieri vor avea loc săptămâna viitoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Noua lege obligatorie pentru ȘOFERI. E intrată deja în vigoare: Vă trimite la închisoare
Codul Rutier. Amintirea care vine cu amenzi. Mulți șoferi fac acest gest
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?