A fost vândut cel mai scump apartament din Londra. GALERIE FOTO

A fost vândut cel mai scump apartament din Londra. GALERIE FOTO
Un penthhouse a devenit cel mai scump apartament din Londra după ce a fost achiziționat la un preț de 140 de milioane de lire.
Publicat: 02/05/2014, 14:23
Actualizat: 31/07/2014, 09:18

Un penthouse din complexul One Hyde Park, cel mai exclusivist proiect rezidențial din Londra, a fost cumpărat pentru 140 milioane de lire sterline (236 milioane de dolari), devenind astfel cel mai scump apartament din capitala britanică, potrivit Financial Times.

Apartamentul de tip penthouse are o suprafață de aproape 1.500 metri pătrați, cu două niveluri.

După finisaje și decorarea apartamentului conform preferințelor proprietarilor, proprietatea ar putea ajunge la o valoare de peste 160 milioane de lire (270 milioane de dolari), potrivit dezvoltatorilor.

Foto: Huffington Post

Proiectul One Hyde Park a fost dezvoltat de Nick și Chrstian Candy și lansat în 2011, cu sprijinul companiei private Waterknights, deținută de Șeicul Hamad bin Jassim bin Jabr al-Thani, fostul premier al Qatarului.

Contactați de Financial Times, reprezentanții CPC Group, dezvoltatorul controlat de frații Candy, au refuzat să comenteze cu privire la identitatea cumpărătorului sau să confirme prețul.

Până în prezent au fost cumpărate apartamente în valoare de peste 2 miliarde de lire sterline (3,3 miliarde de dolari) în cadrul complexului.

Foto: Huffington Post

Piața rezidențială londoneză a atras în ultima perioadă cerere semnificativă din partea investitorilor din Rusia și Ucraina, oligarhii din regiune fiind îngrijorați de tensiunile geopolitice, notează Financial Times.

Anterior acestei tranzacții, cel mai scump apartament de la One Hyde Park era deținut de miliardarul ucrainean Rinat Ahmetov, care a plătit 137 milioane de lire sterline.

Potrivit unor surse din piață, un apartament din complex a fost închiriat în acest an pentru 45.000 de lire pe săptămână (aproape 76.000 de dolari).