A murit unul dintre cei mai cunoscuți scriitori, practicant al „Jurnalismului nou”

Redactor:
Alex Ciutacu
Celebrul jurnalist, autor de bestseller-uri, Tom Wolfe a murit la vârsta de 88 de ani

Tom Wolfe, un autor al cărui jurnalism inovator a ajutat la crearea unui nou gen de nonficțiune în cărți precum „The Electric Kool-Aid Acid Text” și „The Right Stuff”, a murit. Acesta avea 88 de ani, potrivit NBC.

Moartea lui Wolfe a fost confirmată de agentul său, Lynn Nesbit.

Wolfe a fost unul dintre primii practicați ai așa-numitului „Jurnalism Nou”, un stil care îmbină flerul beletristicii cu jurnalismul tradițional.

Acesta a acoperit numeroase subiecte și a scris mii de materiale, printre care diverse cronici ale Americii, prin care a introdus cititorii în peisaje precum contracultura mișcării hippie sau cursa spațială.

Acesta a introdus expresii originale în scriitura americană precum „The Me Generation” (Generația Eu).

Mai târziu în carieră s-a bucurat de succes ca autor de romane, imortalizând înalta societate din New York în bestseller-ul „The Bonfire of the Vanities”. Cartea, un protret al lăcomiei și al puterii din Manhattan-ul anilor 1980, a fost adaptată mai târziu într-o peliculă cu Tom Hanks și Bruce Willis.

„Nu este doar un simbol american, dar are și o reputație literară internațională imensă. A fost unul dintre cei mai modești și buni la suflet oameni pe care i-am cunoscut. Niciodată nu am avut o dispută în cei mulți ani de colaborare”, a spus Lynn Nesbit, agentul lui Wolfe.

Inchide