A pretins că este o persoană cu dizabilități și a încasat ajutoare de peste 26.000 de dolari. Cum a fost prins

Un britanic a reușit să păcălescă autoritățile spunând că este o persoană cu dizabilități și a încasat ajutoare de circa 26.400 de dolari. Totul a ieșit însă la iveală atunci când a fost fotografiat alergând în timpul unui maraton.

Un britanic a reușit să păcălescă autoritățile spunând că este o persoană cu dizabilități și a încasat ajutoare de circa 26.400 de dolari. Totul a ieșit însă la iveală atunci când a fost fotografiat alergând în timpul unui maraton, informează Daily Mail.

Noel Sanders, în vârstă de 55 de ani, locuiește în orașul Brierly Hill și a declarat în fața autorităților că suferă de artrită și de tensiune arterială foarte ridicată, motiv pentru care nu poate nici măcar să își taie în farfurie propria mâncare.

Acesta a susținut, de asemenea, că are nevoie de ajutor șapte zile pe săptămână pentru a se da jos din pat, pentru a se îmbrăca și pentru a se duce la toaletă.

FOTO: Daily Mail

Sanders le-a spus autorităților, din anul 2009 și până în prezent, și că are nevoie de însoțitor atunci când se hotărăște să iasă afară din casă. În realitate însă britanicul era membru activ al clubului local de alergări și ocupa funcția de secretar al acestuia.

Fotografiile care au ajuns la autorități îl arătau pe britanic alergând în cadrul evenimentului numit Coll Half Marathon.

Adus în fața judecătorilor pentru faptele sale, bărbatul a pledat vinovat și a fost condamnat la 12 săptămâni de închisoare, cu suspendare pentru șase luni, și 12 luni de muncă în folosul comunității.

El a fost, de asemenea, nevoit să dea înapoi banii pe care i-a primit de la autorități, folosind în acest sens o moștenire.

Inchide