Abuzezi de Facebook? Ești mai predispus să-ți părăsești partenerul real

Abuzezi de Facebook? Ești mai predispus să-ți părăsești partenerul real
Publicat: 09/04/2018, 13:28

În opinia psihologului Lenke Iuhoș, atunci când relaționăm pe ascuns în mediul virtual, după câteva luni se produce distanțarea emoțională față de partenerul din lumea reală, iar atunci apar disputele, reproșurile și inevitabil se produce ruptura. Mai mult, unii aleg să-și concentreze atenția pe un profil virtual crezând că acolo se găsește partenerul ideal – deștept, frumos, funcție de conducere, poze din vacanțe de lux etc. -, dar ajung să constate că, în realitate, totul a fost supraestimat și se va întoarce în acea buclă a căutărilor din care nu va mai putea ieși.

„Din păcate, avem tendința de a căuta mereu idealul, deoarece suntem veșnic nemulțumiți de ceea ce avem în viața reală. În același timp, Facebook ne dă această ocazie de a ne da drept cine nu suntem. Ne introducem întreg CV-ul, ba chiar îl și înflorim, punem fotografii în care părem fericiți, dăm impresia că nu ne lipsește nimic, dar atunci când ne întâlnim față în față, constatăm că totul a fost doar o mare farsă și că partenerul din viața reală nu era chiar așa rău. Cu toate acestea, rareori tragem o învățătură din această experiență de viață, iar la prima ceartă în cuplu, ne întoarcem la vechile obiceiuri și căutăm așa-zisul partener ideal, tot în mediul virtual”, explică psihologul Lenke Iuhoș.

Cei slabi de înger sau imaturi sunt mai predispuși să înșele în online

Psihologul Lenke Iuhoș consideră că persoanele care au stima de sine scăzută, cei care nu își comunică nevoile cu partenerul sau cei care nu vor să-și asume o relație stabilă, sunt mai predispuși să cerceteze noi oportunități în mediul online, dar în același timp să rămână și într-o relație în care nu sunt dispuși să se implice activ.

„Persoanele care nu au curaj să comunice partenerului problemele și nevoile, persoanele imature care nu au fost educate încă din familie în spiritul responsabilității sau persoanele slabe de înger sunt mai predispuse să își înșele partenerul, mai întâi în mediul online, după care să-și materializeze gestul și în viața reală. În realitate, persoanele care încă nu au învățat importanța sincerității și loialității în cuplu, ori nu se mai consideră suficient de atrăgători și vor să-și valideze calitățile, ori au nevoie să fie ghidați deoarece nu își pot găsi singur drumul. În ambele cazuri, este vorba de o stimă de sine scăzută, persoane care cerșesc după validări sociale și care sunt dispuse să încerce orice pentru a ieși din acest impas, însă mai întâi în mediul online, deoarece în realitate nu ar avea curajul de a face primul pas. Atunci când partenerul observă comportamente ciudate la celălalt – nervozitate excesivă, stres, distanțare emoțională și comunicațională etc. – este bine ca să meargă la un psiholog pentru a identifica împreună nevoile și dorințele nesatisfăcute și pentru a regăsi dorința și pasiunea în cuplu”, conchide psihologul Lenke Iuhoș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BREAKING NEWS. Nicoleta Luciu va părăsi domiciliul conjugal și pleacă din România cu copiii
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
VIDEO "O bag în cimitir, îi dau foc la casă". O femeie a oprit un...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Adrian a pariat pe o afacere cu cireşe şi speră la un profit frumos. Va...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Rusalii 2023. Ce se face și ce nu se face în prima zi de Rusalii?...
Cauza decesului lui Cristian, românul care s-a stins din viață dramatic la doar 39 de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
1.160 de lei amendă pentru șoferii care nu respectă această regulă. Mii de români nu...
GREȘEALA făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informația momentului pentru cei NĂSCUȚI ÎNAINTE DE 1978! Anunțul a fost făcut chiar acum: Au...
Ce este curățarea suedeză a morții. Cum te poate ajuta metoda să elimini stresul
Cât fac 9X9? O fetiță a ȘOCAT toată școală cu răspunsul ei! Vezi ce a...
Te cunosc de undeva! 3 iunie 2023. Ținuta purtată de Andreea Bălan a surprins pe...