Acesta este cel mai mai popular „cuvânt” din 2014

Acesta este cel mai mai popular cuvânt din 2014
Publicat: 06/01/2015, 18:03

Autorii sondajului spun că acest simbol în formă de inimă a fost utilizat de câteva miliarde de ori pe zi pe plan mondial în anul 2014.

Pe locul al doilea s-a clasat cuvântul „hashtag”, iar poziția a treia a revenit termenului „vape”, care se referă la acțiunea de a fuma țigări electronice.

Topul 10 al celor mai populare cuvinte ale anului trecut este completat de următoarele cuvinte, termeni și expresii: „lună sângerie”, „nano”, „photo bomb”, „califat”, „privilegiul alb”, „bae” și „bash tag”.

Studiul, realizat de Global Language Monitor din orașul Austin, aflat în statul american Texas, a analizat bloguri, Twitter, Facebook și 250.000 de furnizori globali de știri pe parcursul ultimelor 12 luni.

„Ebola” a ocupat primul loc în topul celor mai populare nume și denumiri, fiind urmat de „papa Francisc”, „Primul Război Mondial”, „Medicins Sans Frontieres” și „prințul George”.

„OK” se află pe primul loc în topul celor mai puțin înțelese cuvinte din lume.

Sondajul se află la cea de-a 15-a ediție anuală.

În 2013, cel mai popular cuvânt a fost „404” – codul oficial de eroare pe internet. Cea mai populară sintagmă a fost „politică toxică”, iar papa Francisc a ocupat primul loc în topul celor mai populare nume.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase