Activități de weekend | Evenimentele finalului de săptămână includ dans pe stradă, festival medieval și concerte – FOTO

Activități de weekend | Evenimentele finalului de săptămână includ dans pe stradă, festival medieval și concerte - FOTO
Publicat: 26/07/2019, 17:52

Sâmbătă și duminică, Marele Picnic Shortsup ajunge la cea de-a șasea ediție. Fanii filmului de scurtmetraj sunt scoși din oraș pe Domeniul Mogoșoaia, de la 18.00, la 1.00 noaptea, transportul fiind pus la dispoziție gratuit de organizatori.

Festivalul de artă și cultură urbană #CreativeFest are loc la Romexpo până duminică. Intrarea este liberă pentru recitaluri susținute de The Rasmus, Dubioza kolektiv, DAS EFX, Dope D.O.D. Pe scenă vor fi și Subcarpați, Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, ROA, Basska, Gojira & Planet H, Harlequin_Jack, Camioane în Mulțime, The Sonic Taste, Vlad Dobrescu (Live Set) și The Putreds (Macanache Live Band).

În fiecare sâmbătă seara, de la ora 18, bucureștenii pot să danseze în stradă la intersecția străzilor Lipscani și Smârdan. Evenimentele sunt găzduite de Dontae și de trupe de dans bucureștene.

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Muzeul Național Tehnic „Ing. Dimitrie Leonida”, Televiziunea Română și Asociația „Muzeul Jucăriilor” a deschis vineri expoziția „Un pas uriaș către Lună/A Giant Leap to the Moon”. Evenimentul celebrează semicentenarul primei aselenizări și cuprinde mărturii care surprind importanța acestui moment unic al societății umane. Expoziția rămâne deschisă până pe 29 septembrie, între 10.00 și 18.00.

Pionierii genului metal progresiv, Dream Theater revin la Sibiu pentru cea de-a 14-a ediție a festivalului ARTmania. Până duminică, pe scenă vor urca și Opeth, Architects, Madrugada, Wardruna, Alcest, Fjørt și Möbius.

Festivalul Medieval de la Sighișoara a ajuns la cea de-a 26-a ediție și are tema „misterul medieval”. Participanții sunt invitați „să regăsească bucuria serbătorilor medievale din tablourile lui Bruegel dar și din primele ediții sau cele anterioare”, spun reprezentanții organizatorilor.

Festivalul Culinar din Cisnădioara este un eveniment dedicat familiilor și reprezintă o oază urbană de relaxare. Organizatorii își propun îmbinarea artelor spectacolului, concerte, jocuri interactive, ateliere de creație, produse handmade, locuri special amenajate pentru joacă cu arta bucătăriilor tradiționale, degustări și vânzare de produse locale tradiționale, precum și demonstrații culinare.

Foto: Pixabay