• Publicat:
Magazin

Actorul Kevin Spacey a fost pus sub ACUZARE, pentru agresiune SEXUALĂ

Actorul Kevin Spacey a fost pus sub ACUZARE, pentru agresiune SEXUALĂ
Video. Kevin Spacey a fost pus sub acuzare luni, în procesul în care este acuzat de agresiune sexuală împotriva unui tânăr de 18 ani. Vezi ce interdicție i-au impus judecătorii

De la primele ore ale dimineții, trotuarul din fața tribunalului din Nantucket era ocupat de care de reportaje și jurnaliști care așteptau să surprindă momentul în care Kevin Spacey intră în clădire, informează publicația The Independent.

Vedeta a venit însoțit de doi avocați Alan Jackson și Juliane Balliro și a încuviințat dând din cap atunci când i s-a recomandat să nu ia legătura cu victima.

Următoarea audiere a fost stabilită pentru 4 martie, iar Spacey nu va mai fi obligat să apară în fața Curții, dar va fi obligat să fie disponibil pentru a fi contactat telefonic.

Singura cerere a procurorilor a fost ca actorul american să nu se apropie de presupusa victimă numită în plângerea judecătorească și să nu ia contact nici cu familia acesteia. Judecătorul Thomas Barrett a acceptat cererea.

Kevin Spacey, în vârstă de 59 de ani, este acuzat de indecență, molestare și lovire, pentru care riscă o pedeapsă de până la cinci ani închisoare și înregistrarea ca agresor sexual.

O serie de acuzații de agresiune sexuală împotriva actorului au început să apară din toamna anului 2017 și au dus la înlăturarea vedetei din serialul „House of Cards” și dintr-un film pentru care deja turnase scenele sale în regia lui Ridley Scott.

Acuzațiile din Nantucket au venit din partea prezentatoarei de știri Heather Unruh, care i-a reproșat lui Spacey că l-a pipăit pe fiul acesteia, în vârstă de 18 ani, la barul Club Car de pe insulă. Fosta prezentatoare a postului Boston TV a spus că actorul l-a atins pe fiul său pe părțile genitale, peste pantaloni.

Tânărul, William Little, în vârstă de 18 ani în timpul presupusei agresiuni, a povestit Poliției că i-a trimis mesaje prin intermediul Snapchat, între care un videoclip, prietenei sale, de la barul-restaurant „Club Car” din Nantucket, unde a fost împreună cu actorul, al cărui fan era.

Little era angajat sezonier la „Club Car”. El a rămas în restaurant după program pentru a-l întâlni pe Spacey, al cărui fan era.

Poliția ar fi recuperat respectiva înregistrare video care demonstrează acuzațiile.

În Ajunul Crăciunului, la puțin timp după ce informațiile privind punerea sa sub acuzare au devenit publice, Spacey a publicat pe platforma online YouTube o înregistrare video, cu titlul „Let Me Be Frank” („Lăsați-mă să vorbesc cu franchețe”), prin care a pus capăt unui an de tăcere.

Într-un monolog livrat cu tonul lui Frank Underwood, personajul său din producția Netflix „House of Cards” – care, între timp, după acuzațiile de abuzuri sexuale care i s-au adus actorului, a fost omorât de scenariști -, Spacey spune: „Bineînțeles că unii cred orice și au așteptat cu răsuflarea tăiată ca eu să mărturisesc că sunt vinovat; ei mor de nerăbdare ca eu să declar că tot ce spun ei este adevărat și că am primit ceea ce am meritat… Cu siguranță, nu voi plăti un preț pentru ceva ce nu am făcut”.

„Foarte curând, veți cunoaște întreg adevărul”, mai spune actorul premiat cu Oscar.

Spacey mai este investigat de poliția din Los Angeles pentru o acuzație de abuz sexual, într-un alt incident care a avut loc în 2016. O acuzație similară a fost respinsă de procurori pentru că era vorba de un presupus incident din 1992, iar fapta ar fi fost prescrisă.

Kevin Spacey este investigat și de poliția britanică, după ce mai mulți bărbați l-au acuzat de diverse abuzuri sexuale săvârșite pe când era director artistic la Teatrul Old Vic din Londra, în perioada 2004 – 2015.

Considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Kevin Spacey a dispărut din viața publică după un val de acuzații de abuz sexual care i s-au adus la sfârșitul anului trecut.

În luna octombrie 2017, Kevin Spacey a făcut public faptul că este homosexual, după ce Anthony Rapp – un actor care a jucat în producții precum „Star Trek – Discovery” și „Rent” – l-a acuzat că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. De asemenea, actorul a fost acuzat că a încercat să violeze un tânăr de 15 ani.

Spacey a scris apoi pe rețeaua online Twitter că a iubit și femei și bărbați, dar în prezent trăiește ca un bărbat homosexual.

În ceea ce privește acuzațiile aduse de Rapp, Spacey a scris la momentul respectiv într-un mesaj pe Twitter: „Îi port un respect și o admirație deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui. Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, ar fi avut loc cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă este să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool, și îmi pare rău pentru sentimentele pe care spune că le-a avut în el în toți acești ani”.

Kevin Spacey a câștigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „American Beauty” și „Suspecți de serviciu/ The Usual Suspects”. Pentru rolul lui Francis Underwood, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câștigat un Glob de Aur și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

Foto: Captură

Inchide