Actorul Noel Clarke, acuzat de 20 de femei că le-a hărțuit sexual. Bafta l-a suspendat – VIDEO

Actorul Noel Clarke, acuzat de 20 de femei că le-a hărțuit sexual. Bafta l-a suspendat - VIDEO
20 de femei îl acuză pe actorul Noel Clarke că le-a hărțuit sexual în perioada 2004-2019, sub diferite forme / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 30/04/2021, 15:01
Actualizat: 30/04/2021, 15:01

Actorul britanic Noel Clarke este acuzat de 20 de femei că le-a supus hărțuirilor sexuale și le-a atins în mod nepotrivit, acte care ar fi avut loc în perioada 2004-2019. Astfel, Bafta a decis să îl suspende. 

Academia Bafta a precizat într-un comunicat de presă că i-au suspendat și premiul pe care i-l acordaseră la începutul acestui luni.

Actorul și regizorul Noel Clarke, în vârstă de 45 de ani, care este căsătorita cu fostul make-up artist Iris Da Silva și are trei copii, a jucat în trilogia „Kidulthood”, „Adulthood” și „Brotherhood”, precum și în alte creații cunoscute precum „Doctor Who”.

Bafta i-a retras premiul lui Noel Clarke

În ultima vreme, mai multe femei cu care a lucrat de-a lungul carierei l-au numit „prădător sexual”, susținând că le-a hărțuit sexual, le-a atins în mod nepotrivit și le-au hărțuit la locul de muncă. Actorul a negat acuzațiilor printr-un comunicat emis de avocații săi. Acesta și-a cerut scuze colegilor care s-au simțit „inconfortabil și nerespectați” și a susținut că acuzațiile care i se aduc sunt false.

În timp ce tot mai multe femei îl acuzau, un videoclip din 2019 a reapărut pe social media. În imaginile controversate actorul apare la un eveniment „Doctor Who” unde a glumit despre tendința actorului John Barrowman de a-și scoate penisul din pantaloni pe platourile de filmate. Cele două colege ale lui, Annette Badland și Camille Coduri, se află pe scenă alături de el în timp ce actorul își folosește microfonul mimând un penis cu care le lovește de picior și chiar i-l pune Camillei pe umăr.

O investigație The Guardian a dezvăluit acuzațiile de hărțuire sexuală

Acuzațiile de hărțuire sexuală au fost publicate recent de The Guardian. Actorul a transmis publicației prin acotații lui că Bafta știa de acuzațiile care i se aduc de către cele 20 de femei cu 13 zile înainte să îi înmâneze premiul deoarece chiar el informase academia. Atât agentul, cât și managerul lui, au transmis că nu îl mai reprezintă.

Actrița Jahannah James, care apre în „Brotherhood”, este un dintre victimele numite de publicația The Guardian. Aceasta a distribuit articolul pe Twitter alături de mesajul „Bafta știa de acuzații înainte să îi înmâneze premiul, dar nu le-a crezut”.

Un fost prieten al lui Clarke i-a transmis actriței că actorul a filamt-o în secret în timpul unei audiții în care era dezbrăcată.

„Mi s-a spus că 100% că nu va fi pe cameră (n.r. audiția) (…) Am fost atât de supărată. Și acum, la ani după, încă plâng când vorbesc despre asta. Vreau ca oamenii să știe pentru că urăsc ideea că el filmează în secret actrițe tinere – care n-au nicio idee că nu ar trebui să se dezbrace la audiții – și apoi câștigă un Bafta”, a transmis actrița Jahannah James.

Noel Clarke a negat acuzațiile prin intermediul avocaților. Un director de casting, care a fost prezent la audiție, a susținut pentru sursa citată că „nu există niciun mod” în care ar fi putut filma în secret.

„Mi-a spus că voia să facă sex cu mine și să mă concedieze”

O altă femeie din industria filmului a mărturisit pentru The Guardian că în timpul unei călătorii din 2019, în Los Angeles, Noel Clarke și-a expus organul sexual în fața ei în timp ce se aflau în mașină. Acesta a reacționat spunându-i „Noel, asta nu-i corect”. A doua zi au luat prânzul împreună.

„Mi-a spus că l-am făcut să se simtă ca un bărbat în vârstă”, a declarat aceasta.

Ulterior, bărbat a atins-o în mod nepotrivit și i-a zis că acum „a primit ce merita”, în timp ce ea „l-a împins”. De asemenea, femeia a susținut că actorul i-a spus că plănuia „să facă sex cu ea și să o concedieze”. Totodată, i s-ar fi lăudat că are „poze și videoclipuri explicite cu conținut sexual pe un hard drive, inclusiv filmulețe despre care i-a spus că le-a făcut în secret în timpul unor audiții în care actorii erau dezbrăcați”.

Noel Clarke a negat și aceste acuzații prin avocații lui.

Un alt producător de film a declarat pentru The Guardian că actorul i-a tras o palmă la fund iar ulterior i-a trimis o poză cu un penis în erecție, poză văzută de jurnaliști.

Și alte femei l-au acuzat pe Noel Clarke de hărțuire și hărțuire sexuală. Una dintre ele susține că a avut contact sexual nedorit cu el.

„Este un bully și un prădător sexual”, a susținut aceasta.

Actorul britanic neagă toate acuzațiile

O femei care lucrează pe departamentul de costume a susținut că a fost hărțuită de acotr în timp ce se schimba pe platourile de filmate.

„Îmi spune că am un corp drăguț și că dacă nu era însurat aș fi fost ideală… și cum mi-ar construi el cariera. Și apoi mi-a atins genunchiul”, a povestit femeia.

Actorul neagă toate acuzațiile.

Publicația The Gurdian susține că Noel Clarke și prietenul lui Jsaon Maza, actor, au contact cinci persoane care au discutat cu jurnaliștii pe parcursul investigației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...