Profesorul care a hărțuit sexual o elevă, adresându-i injurii, încă predă la două școli! Din ce cauză încă se află la catedră

Profesorul care a hărțuit sexual o elevă, adresându-i injurii, încă predă la două școli! Din ce cauză încă se află la catedră
Profesorul care a hărțuit sexual o elevă, adresându-i injurii, încă predă la două școli! Din ce cauză încă se află la catedră / Sursă FOTO: Facebook - Rise Project
Publicat: 12/02/2021, 20:42
Actualizat: 12/02/2021, 20:47

Profesorul Cătălin Pipirigeanu, care a hărțuit sexual o elevă căruia i-a adresat injurii grave, încă predă la două școli! Părinții elevilor de la una dintre ele au protestat în mod public întrucât profesorul încă se află la catedră.

Profesorul din Pitața Neamț este acuzat că a hărțuit sexual o elevă de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, căreia îi cerea fotografii nud şi și pe care jignit-o grav după ce tânăra l-a reclamat conducerii unităţii.

„Profesorul Pipirigeanu are contract de muncă şi la Şcoala «Regina Maria» din Bicaz, şi la Şcoala Dumbrava Roşie. Nu putem ca într-o situaţie ca aceasta, deosebit de gravă, să trecem lucrurile cu vederea şi un astfel de cadru didactic să mai rămână în învăţământ. Am înţeles că şcolile unde predă s-au autosesizat şi au demarat procedurile de desfacere a contractului de muncă, bazat pe încălcarea unor articole din Legea educaţiei, privitoare la comportamentul deviant al unui cadru didactic“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, Mihai Obreja, inspector şcolar general.

Profesorul acuzat de hărțuire sexuală, încă la catedră

La școala din Bicaz, unde profesorul predă la o clasă de-a VIII-a, a fost constituită ocomisie de cercetare în cadrul consiliului de administraţie. Directoarea unității, Elna Sasu, susține că toții colegii consideră că ceea ce a făcut profesorul încalcă normele de moralitate şi etică profesională, care sunt stipulate şi în Legea educaţiei. Astfel, într-o lună, comisia trebuie să parcurgă pașii legali necesari pentru a dispune o sancţiune administrativă, care poate fi chiar desfacerea contractului de muncă.

Și părinții elevilor sunt foarte nemulțumiți de faptul că profesorul încă predă și au cerut conducerii să nu mai fie primit în școală ,amenințând că își vor muta copii în alte școli.

Profesorul de Matematică este acuzat de o elevă de la seral că a hărțuit-o. Mai mult, cadrul didactic i-a trimis mesaje indecente și apoi a amenințat-o, dezvăluie jurnaliștii de la publicația Rise Project.

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris profesorul elevei.

După ce a aflat că fata l-a reclamat conducerii școlii, profesorul Pipirigeanu a continuat să-i trimită mesaje, dar a schimbat tonul: „cățea în călduri”, „handicapată curvă”, „jigodie ordinară”, i-a scris el. „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, a spus acesta, subliniind că „Era o oră târzie şi am tras singur două damigene de vin (…) deci eram în timpul liber când pot agăţa câte curve vreau“, a spus el, potrivit Rise Project.

În cazul profesorului de la Liceul „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamţ a fost demarată o anchetă penală. Cadrul didactic este acuzat că a hărțuit o elevă de 21 de ani, căreia i-ar fi cerut poze nud.

Totodată, pe baza plângerii făcută de tânără, conducere ISJ Neamț a cerut CA al liceului să înceapă, la rândul lui, o anchetă. De precizat că și directoarea unității de învățământ a fost dată afară, după ce a certat-o pe elevă și i-a luat apărarea profesorului.

Noua directoare generală a liceului, șefa Mihaelei Zachman, susține că nu avea habar despre acest incident și că va demara o anchetă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”