Actorul Robert De Niro despre jurnalul tatălui său: A fost trist să citesc. Avea demonii lui

Actorul Robert De Niro despre jurnalul tatălui său: A fost trist să citesc. Avea demonii lui
Publicat: 29/09/2019, 15:23

Mai multe fragmente din jurnalul lăsat de tatăl actorului apar în volumul „Robert De Niro, Sr: Paintings, Drawings and Writings: 1942-1993”. Fragmentele deja date publicității surprind frământările lui Robert De Niro Sr. în legătură cu sănătatea sa mintală și vinovăția în legătură cu homosexualitatea.

Actorul a spus că este „neliniștit și nu poate să se confrunte cu demonii tatălui său”.

De Niro Sr. a fost un pictor prolific și un copil minune. Mai multe detalii legate de viața artistului au fost păstrate într-o serie de jurnale care acoperă deceniul 1963-1973.

Actorul avea deja douăzeci de ani în acel moment, iar tatăl său nota frământările intime, problemele financiare și mentale, și eforturile depuse pentru a fi recunoscut ca pictor dar și modul în care își percepea homosexualitatea.

Actorul este cel care a permis criticilor de artă să folosească jurnalul, dar a recunoscut că nu a fost în stare să citească decât fragmente din însemnările tatălui său. „Le voi citi în întregime atunci când voi simți că a sosit momentul. Deocamdată acesta este modul în care pot să tratez această situație”, a spus vedeta.

De Niro Sr. își discuta și orientarea sexuală în însemnări notând la un moment dat „dacă Dumnezeu nu vrea să fiu homosexual (lucru în legătură cu care mă simt atât de vinovat), o să-mi găsească o femeie care să mă iubească și pe care să o iubesc. Dar chiar nu vreau să îmi fie vindecată homosexualitatea”. Pictorul scria și că se roagă „până când voi fi vindecat de suferință mentală și emoțională”.

Actorul a declarat că nu a știut prin ce trece tatăl său. Abia la maturitate a aflat de la mama sa: „Nu aveam habar… Mama mi-a spus mai târziu, când eram deja un tânăr, a venit vorba. Și am înțeles”, a spus De Niro.

De Niro Sr. scria despre frământările sale intime: „Sunt copleșit de frică…. de neplăcerile provocate de propriile mele gânduri, sentimente, senzații și impulsuri”.

Născut în Syracuse, New York, De Niro Sr. a crescut într-o familie cu origini irlandeze și italiene. A fost considerat un copil-minune, talentul său artistic fiind descoperit foarte devreme. A început să studieze arta la vârsta de 11 ani, în 1933. A avut prima expoziție personală la 23 de ani. A fost una dintre figurile importante ale scenei artistice din New York în anii ´40 și ´50. Cariera fiului său, actorul Robert De Niro, a debutat în anii ´70. În jurnal, De Niro Sr. vorbește despre ofertele primite de fiul său și sune „copilașul meu s-a făcut mare. S-a bronzat artificial pentru un rol nou într-un film și arată mult mai bine decât la întoarcerea din Italia, acum două săptămâni. Am vrut să-l mângâi pe păr și să-l pup, dar nu prea cred că i-ar plăcea”. De Niro Sr. a murit în 1993. Volumul „Robert De Niro, Sr: Paintings, Drawings and Writings: 1942-1993” va fi publicat de editura Rizzoli.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase