Actrița cel mai bine plătită din televiziunea americană

Actrița cel mai bine plătită din televiziunea americană
Publicat: 04/09/2014, 10:54
Actualizat: 05/02/2019, 21:58

Actrița columbiană Sofia Vergara, în vârstă de 42 de ani, a câștigat în ultimul an 325.000 de dolari pentru fiecare episod al serialului „O familie modernă/ Modern Family”, care este produs de televiziunea americană ABC.

Pe lângă activitatea sa în domeniul televiziunii, Sofia Vergara are contracte de publicitate cu producători de băuturi, cosmetice și îmbrăcăminte. De asemenea, actrița este cofondatoarea companiei Latin World Entertainment, care activează tot în industria de divertisment.

Sofia Vergara a debutat ca model și a devenit cunoscută după ce a apărut într-o reclamă a brandului Pepsi. Ulterior, Vergara s-a orientat spre televiziune și a devenit prezentatoare și realizatoare de programe pentru o televiziune latino-americană. Rolul din serialul „O familie modernă/ Modern Family” este acela care a făcut-o celebră pe actrița columbiană și i-a adus două nominalizări la Globul de Aur și două nominalizări la premiile Emmy.

Sofia Vergara a surclasat-o în acest top, ca și în anul 2013, pe Mariska Hargitay, premiată cu Emmy pentru rolul interpretat în serialul „Law and Order: Special Victims Unit”, difuzat de televiziunea NBC. Mariska Hargitay s-a situat pe locul al doilea în clasamentul Forbes, cu venituri de 13 milioane de dolari.

Mariska Hargitay, în vârstă de 50 de ani, este plătită cu 450.000 de dolari pentru fiecare episod din cel mai longeviv serial dramatic difuzat la o televiziune americană, dar mai primește bani și din câștigurile aduse de difuzarea serialului în alte rețele de televiziune, la nivel internațional.

Poziția a treia este ocupată de Kaley Cuoco-Sweeting, în vârstă de 28 de ani, care joacă în serialul de comedie „The Big Bang Theory” („Teoria Big Bang”). Cuoco-Sweeting a avut venituri estimate de Forbes la 11 milioane de dolari în ultimul an.

Locul al patrulea în acest clasament întocmit de revista Forbes este disputat de trei actrițe: Juliana Margulies, în vârstă de 48 de ani, premiată cu Emmy pentru rolul din „Soția perfectă/ The Good Wife”), Ellen Pompeo, în vârstă de 44 de ani, protagonista serialului „Anatomia lui Grey/ Grey’s Anatomy”, și Cobie Smulders, în vârstă de 32 de ani, din sitcomul „Cum am cunoscut-o pe mama voastră/ How I Met Your Mother”. Toate cele trei vedete au avut anul trecut venituri estimate la câte 10 milioane de dolari.

Locul al cincilea este ocupat de Alyson Hannigan din „How I Met Your Mother”, cu venituri de 9,5 milioane de dolari, în timp ce poziția a șasea îi revine actriței Amy Poehler, pentru rolul din „Parks & Recreation” (7 milioane de dolari).

Locul al șaptelea al topului este ocupat de Mindy Kaling, scenaristă, producătoare și vedetă a serialului „The Mindy Project”, cu venituri de 6,5 milioane de dolari.

Locul al optulea este împărțit de Kerry Washington, pentru rolul din serialul „Scandal”, Zooey Deschanel, pentru interpretarea din „The New Girl”, și Courteney Cox, vedeta din „Cougar Town”. Fiecare dintre acestea a avut venituri estimate la 6 milioane de dolari în ultimul an.

Poziția a noua este ocupată de Claire Danes, vedeta din „Homeland: Rețeaua terorii/ Homeland”, cu venituri de 5 milioane de dolari, iar poziția a zecea îi revine actriței Lena Dunham, din serialul „Fetele/ Girls”, cu venituri de 3,5 milioane de dolari.

Veniturile combinate ale actrițelor din acest top ajung la o sumă totală de 140 de milioane de dolari. În comparație, veniturile combinate ale celor mai bine zece plătiți actori din televiziunea americană ajung la 214 milioane de dolari.

Topul Forbes este realizat pe baza veniturilor obținute de aceste actrițe, în perioada iunie 2013 – iunie 2014, înainte de plata taxelor. Jurnaliștii revistei Forbes au analizat veniturile atrase de vedete din activitățile lor în domeniul televiziunii, comisioane și publicitate, sumele fiind estimate și în urma discuțiilor cu agenții, managerii și avocații acestora.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Regimul drastic al lui Teo Trandafir să nu se îngrașe deloc: consumă aceleași alimente zilnic
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Cele mai aspectuoase aperitive pentru masa de Paști. Se prepară în 20 de minute
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Parola prea ușoară care a fost interzisă de Guvernul Marii Britanii