Actrița Diana Douglas, mama lui Michael Douglas, a murit

Actrița Diana Douglas, mama lui Michael Douglas, a murit
Publicat: 05/07/2015, 13:07

Bolnavă de cancer, fosta actriță și model Diana Douglas a decedat, vineri, în Motion Picture and Television Home din Woodland Hills (un centru care oferă servicii de sanătate și îngrijire pentru personalitățile din industria de divertisment care s-au retras din activitate, n.r.), a declarat Donald Webster, cel care i-a fost alături în ultimii 15 ani.

Diana Douglas a apărut în zeci de filme și show-uri de televiziune, inclusiv „Avioane, trenuri și automobile/ Planes, Trains and Automobiles”, „Spitalul de Urgență/ ER” și „Viața la Casa Albă/ The West Wing”.

Aceasta a fost prima soție a actorului Kirk Douglas și mama actorului Michael Douglas și a apărut alături de aceștia, în 2003, în filmul „În familie/ It Runs in the Family”.

Născută cu numele Diana Love Dill, pe 22 ianuarie 1923, aceasta a studiat la American Academy of Dramatic Arts din New York, unde l-a și întâlnit pe Kirk Douglas.

Și-a început cariera alături de compania Warner Bros și a apărut pe coperta publicației Life Magazine în 1943.

S-a căsătorit cu Kirk Douglas în 1943 și au avut împreună doi fii, Michael și Joel. Cuplul a divorțat în 1951, însă cei doi au rămas în relații apropiate și au apărut împreună în filmul „It Runs in the Family”, o peliculă despre o familie disfuncțională, în care a jucat atât fiul lor, Michael, cât și nepotul lor, Cameron.

Diana Douglas a fost căsătorită și cu actorul Bill Darrid, din 1956 până la decesul acestuia, în 1992.

În 2002, Diana Douglas s-a căsătorit cu Donald Webster, alături de care a fost până la decesul său.

„A fost o persoană foarte iubită de toată lumea”, a declarat Donald Webster, într-o declarație de presă citată de CNN. „Una dintre cele mai mari calități ale sale a fost aceea că mereu se gândea la celelalte persoane”, a mai spus acesta.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a câștigat două premii Oscar, unul în calitate de producător al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, împreună cu Saul Zaentz, în 1976, iar celălalt pentru rolul din filmul „Wall Street” (1988). Michael Douglas a apărut în numeroase lungmetraje, precum „Idilă pentru o piatră prețioasă” și „Wonder Boys”, însă rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de poliție Steve Keller, pe care l-a interpretat în cele 98 de episoade ale serialului de televiziune „Străzile din San Francisco”, difuzat de postul ABC între anii 1972 și 1976.

Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 – un noir clasic intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”. S-a remarcat apoi în filme precum „Gunfight at the O.K. Coral”, „Călărețul singuratic/ Lonely Are the Brave” și „Umbra unui uriaș/ Cast a Giant Shadow”. Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul și frumosul/ The Bad and the Beautiful” și „Champion”. Deși nu a câștigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase