Adina Buzatu: ”Cum să alegi cadourile pentru bărbați, de sărbători”

Adina Buzatu: ”Cum să alegi cadourile pentru bărbați, de sărbători”
Adina Buzatu: ”Cum să alegi cadourile pentru bărbați, de sărbători”
Publicat: 05/12/2020, 11:02

De obicei, în preajma sărbătorilor, misiunea bărbaților de a cumpăra cadouri pentru femei este destul de ușor de îndeplinit. De la haine, parfumuri și produse cosmetice până la bijuterii sau obiecte de decor, noi, femeile, suntem atrase de foarte multe lucruri, mai ales atunci când acestea sunt de calitate. Însă atunci când noi trebuie să cumpărăm cadouri pentru ei, opțiunile par a fi limitate și mult prea banale. Bărbații sunt interesați mai mult de funcționalitate, de aspectul practic al obiectelor pe care le primesc.

Totuși, pentru a putea oferi un cadou special unei persoane dragi, trebuie să găsești acel echilibru între funcționalitate și aspectul estetic, să pui accent pe calitate și, mai ales, să fii conștientă de dorințele lui. Bărbații nu vor fi niciodată impresionați de lucruri cărora nu le văd utilitatea, de care nu au nevoie imediat.

Pentru că suntem atât de aproape de momentul zero, am făcut o listă cu idei de cadouri pe care le puteți oferi bărbaților, în funcție de stilul și personalitatea fiecăruia, piese care să acopere atât aspectul practic cât și pe cel al bunului gust și, dar și piese care să impresioneze printr-o notă personală.

Idei de cadouri cu stil

În plin sezon rece, bărbații înclină să aleagă vestimentație funcțională, însă nici stilul nu trebuie neglijat. O maletă din țesătură de mătase naturală cu lână merinos virgină extrafină este un cadou rafinat pe care îl va aprecia orice bărbat. Poți alege dintr-o varietate de culori, de la clasicele maro, negru, navy sau camel la nuanțe îndrăznețe precum muștar, kaki, roșu, cărămiziu, bordo sau mov. Acest tip de maletă nu este doar o piesă fină, ci și una extrem de versatilă, ceea o va face cu atât mai apreciată. Ea poate fi purtată atât la jeans și palton, în vestimentația de stradă, cât și la costum, în ținuta office sau de eveniment.

O pereche de butoni poate fi un cadou foarte special pentru un bărbat care apreciază eleganța. Dacă vrei să accentuezi nota personală a cadoului, poți grava un mesaj de suflet pentru persoana respectivă. Butonii se adresează mai ales bărbaților din zona de business, care folosesc astfel de accesorii la ținutele formale.

Pentru iubit sau soț poți merge pe un cadou foarte personal și în același timp, deosebit ca abordare, pe care îl puteți folosi împreună. Un set de creme hidratante pentru față și ochi, de exemplu, vor crea un sentiment de răsfăț suprem pentru persoana care îl primește. Acest gen de cadou atinge atât aspectul practic, prin hidratarea și protejarea tenului în sezonul rece, cât și plăcerea senzorială – prin textura fină și aroma plăcută pe care o lasă pe piele.

Dacă vrei să oferi un cadou voluminos, o opțiune elegantă și utilă este un palton uni sau cu un imprimeu în carouri, de exemplu, foarte șic atât pentru ținutele de stradă dar și pentru cele de business. În colecția TRENDS by Adina Buzatu găsești paltoane din țesătură Vitale Barberis Canoncino, din amestec de lână, alpaca, mohair și mătase, foarte călduroasă și plăcută la atingere.  Cunoscătorii vor fi impresionați de un astfel de cadou.

Țesăturile Vitale Barberis Canoncino sunt renumite în lume prin calitate, fiind obținute din cele mai bune fibre naturale.  Lâna de merinos pură vine din Australia și Noua Zeelandă, cașmirul din China iar mohairul din Africa de Sud. De asemenea, paltoanele din țesătură Loro Piana – o combinație de lână extra fină și cașmir – sau Holland and Sherry – unele dintre cele mai fine țesături din lume, vor fi apreciate de către cei care pun preț pe calitate. Le poți vedea în magazinul nostru, TRENDS by Adina Buzatu, unde vei găsi, de asemenea, întreaga varietate de cadouri potrivite pentru el, sau pot intra pe www.adinabuzatu.ro.

Brățările din piele, de asemenea, sunt opțiuni de cadou foarte cool, pentru bărbații cărora le place stilul smart casual. Acestea pot fi integrate în multiple ecuații vestimentare, la fel ca și ceasul, însă niciodată la costumul de business. La costum merg asortate, în schimb, brățările metalice, cu formă de bijuterie, lucrate minuțios.

De Moș Nicolae poți oferi un fular din cașmir fin. Însă ai grijă să alegi o culoare ce poate fi asortată garderobei pe care o deține bărbatul căruia i-l dăruiești și stilului acestuia. Cele mai rafinate și sigure nuanțe sunt gri, bleumarin, bej sau negru. Extrem de versatile sunt și fularele grej, kaki deschis dar și cele în culorile tari, care creează un contrast  plăcut vizual cu ținuta și merg în foarte multe asocieri vestimentare.

De asemenea, tot de Moș Nicolae poți oferi soțului sau iubitului un set de lenjerie intimă. Lenjeria de la Derek Rose, de exemplu, este dintr-un bumbac extrafin, cu elastic anti alergic, dublat cu bumbac, pentru confort suplimentar. Astfel, acest cadou va acoperi și zona de confort pe care o vizează bărbații atunci când își cumpără piese de vestimentație.

Ce să eviți să dăruiești

Parfumurile sunt, de obicei, prima idee care ne vine în minte când ne gândim la un cadou. Însă acesta este o alegere mult prea personală. Dacă nu știi exact că persoana respectivă poartă acel parfum este mai bine să eviți să i-l dăruiești. Este destul de dificil să alegi o aromă pentru o altă persoană, mai ales de sex opus. În primul rând, gusturile sunt diferite. În al doilea rând, nu îl vei putea testa pentru că esențele miros diferit pe PH-uri diferite.

Cămașa și cravata reprezintă un cadou pe care tinde să îl ofere toată lumea, din lipsă de alte idei. Acest tandem a devenit un cadou mult prea formal. Este mai bine să îl eviți. În plus, cămașa e posibil să nu se potrivească perfect conformației bărbatului pentru care o cumperi. Cămășile au uneori nevoie de ajustări pe corp, de aceea e nevoie să fie probate înainte de a fi achiziționate.

Nu dărui piese vestimentare atunci când nu știi exact măsurile persoanei respective. Cadoul tău nu va fi apreciat dacă nu va putea fi folosit. În acest caz este indicat să alegi o piesă neutră, care nu necesită probă.

Atât timp cât vei ține cont ca darurile pe care alegi să le faci să fie funcționale și calitative, bărbații le vor aprecia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare