Aditivul alimentar care poate agrava bolile inflamatorii intestinale (BII). Se găsește în prăjituri, pastă de dinți, înghețată

Aditivul alimentar care poate agrava bolile inflamatorii intestinale (BII). Se găsește în prăjituri, pastă de dinți, înghețată
Publicat: 25/07/2017, 19:43
Actualizat: 01/10/2018, 19:33

Aditivul alimentar este folosit din ce în ce mai des în produsele alimentare, în cele cosmetice și chiar în unele medicamente. Dioxidul de titan sau E171 a fost clasificat de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului ca posibil cancerigen pentru oameni. FDA consideră că E171 este sigur dacă este folosit în concentrații de maxim 1% din greutatea alimentelor.
Dioxidul de titan este de multe ori menționat pe etichetele produselor ca fiind un „colorant natural”.În ultima perioadă aditivul alimentar este folosit în exces în produsele cosmetice (pastă de dinți), medicamente și, în special, în compoziția dulciurilor ( glazura torturilor, în înghețată, bezele, etc.).

Alte surse de dioxid de titan (E171): este utilizat în zahăr, produse lactate, făină și produse de patiserie ce necesită o crustă albă și opacă. E171 se mai găsește și în cremă de hrean, sosuri, gumă de mestecat și înghețată. Poate fi găsit și în creme, medicamente, pastă de dinți și sirop.

Cercetătorii de la Universitatea din Zurih au acordat o mai mare atenție asupra impactului pe care îl are asupra sănătății și au descoperit că dioxidul de titan poate agrava simptomele celor care suferă de boli inflamatorii intestinale.Constatările lor sugerează că produsele alimentare care conțin dioxid de titan ar putea fi deosebit de nocive pentru pacienții care suferă de boli inflamatorii intestinale deoarece aditivul alimentar ingerat se absoarbe mult mai repede în sânge, bariera lor intenstinală fiind deteriorată. Acest nou studiu condus de dr. Gerhard Rogler a fost publicat în revista BMJ Gut.

Bolile inflamatorii intestinale(BII) sunt afecțiuni cronice ale tractului gastrointestinal, cele mai des întâlnite fiind boala Crohn și rectocolita ulcero hemoragică.

Cite;te continuarea pe CSID.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase