Administratorii averii lui Michael Jackson, urmăriți pentru evaziune fiscală de 702 milioane dolari

Redactor:
Mihaela Stoica
Administratorii averii lui Michael Jackson, urmăriți pentru evaziune fiscală de 702 milioane dolari
Neverland, fosta locuință a regelui pop Michael Jackson, a fost subevaluată, iar acum Fiscul american (IRS) insistă că ferma californiană ar valora circa 1,3 miliarde de dolari și vor să încaseze taxele neplătite

Administratorii averii lui Michael Jackson au intrat în vizorul Serviciului intern pentru venituri din SUA pentru taxe neplătite în valoare de 702 milioane de dolari, această autoritate fiscală acuzându-i că au subevaluat activele starului, după moartea sa, în 2009, informează contactmusic.com.

Serviciul intern pentru venituri din SUA a acuzat executorii testamentari ai averii lui Michael Jackson de subevaluarea bunurilor ce au aparținut cântărețului și au inițiat demersuri legale pentru a obține suma de 505 milioane de dolari, reprezentând taxe neplătite, precum și suma de 197 milioane de dolari (penalități).

Potrivit documentelor înaintate tribunalului impozitelor din Washington, obținute de ziarul Los Angeles Times, autoritatea fiscală susține că administratorii averii lui Michael Jackson au evaluat inexact valoarea netă a averii cântărețului, la puțin peste 7 milioane de dolari, după decesul acestuia, însă, de fapt, averea megastarului s-ar ridica la 1,125 miliarde de dolari.

Autoritatea fiscală a afirmat că declarația de venituri inițială este atât de inexactă, încât poate fi considerată o infracțiune gravă de fals în declarații, ceea ce ar putea permite guvernului să dubleze penalitatea de 20%, acordată în mod obișnuit pentru plată incompletă.

Dacă instanța va da câștig de cauză Serviciul intern pentru venituri, administratorii averii lui Michael Jackson ar putea fi nevoiți să vândă o parte din bunurile ce au aparținut megastarului sau să încheie o înțelegere prin care să plătească sumele restante într-un interval de 15 ani.

După decesul cântărețului, averea acestuia este administrată de un fond, ai cărui administratori au fost schimbați de mai multe ori în ultimii ani.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la Los Angeles din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic folosit în sălile de operație, în perioada în care se pregătea intens pentru concertele programate în turneul „This is It”, organizat de compania londoneză compania AEG Live, ce urma să marcheze revenirea lui pe scena muzicală internațională.

Inchide