Adrian Onciu la lansarea thrillerului „Cu mâinile legate”, o carte cu un RITM ALERT: Am trecut brusc la un roman 100% ROMÂNESC

Adrian Onciu la lansarea thrillerului Cu mâinile legate, o carte cu un RITM ALERT: Am trecut brusc la un roman 100% ROMÂNESC
Publicat: 22/02/2019, 21:23
Actualizat: 25/03/2019, 19:14

Toni Grecu, fondatorul grupului Divertis, a povestit că s-a întâlnit cu scriitorul care își lansează cartea în 2008, când a aflat că un ieșean este interesat de o colaborare pentru televiziune.

„Lucrurile au evoluat și de atunci cred că am lucrat la zeci și sute de scenarii de televiziune, am scris filme și chiar astăzi am vorbit cu un producător care este interesat să transforme în serial textele sale din Gândul. Ar fi o comedie inspirată din evenimentele sociale și politice de azi”, a explicat Grecu.

„Nu cred că are șanse Adrian Onciu să facă o comedie mai bună decât fac ei, Dăncilă și ceilalți…”, a spus fondatorul grupului Divertis.

Scriitorul Michael Hăulică a explicat și faptul că volumul lui Adrian Onciu i-a plăcut „mai mult acum decât prima dată. Mie îmi plac rar alte lucruri decât cele făcute de mine. Este greu să scrii despre cărți polițiste. E greu să vă spun despre ce e vorba, dar mi-am notat o listă de cuvinte: televiziune, Einstein, jurnaliști și deontologie, poliție, amante”.

„Știe să aducă lumea într-o carte, în 500 de pagini. O mulțime dintre grupurile de prin București le-a adus în carte: lumea din televiziune, relațiile dintre soți și soții… la el e chiar o poveste și fiecare secvență e bine făcută, bine structurată, îți lasă personajul viu”, a arătat Michael Hăulică în discuția moderată de Virginia Costeschi din partea Grupului Editorial Trei.

„Într-un roman de suspans sau policier trebuie să ai povestea bine structurată de la început până la sfârșit astfel încât cititorul să nu poată spune «Asta nu cred!»”, a explicat Adrian Onciu strategia sa pentru a spune o poveste captivantă în termeni cât mai realiști.

„Încerc să respect cât se poate de bine acel sumar de dinaintea romanului astfel încât cititorul să nu fie neplăcut surprins, să fie surprins, dar plăcut”, a completat Onciu.

„Nu m-am gândit că ar putea apărea o continuare a romanului decât atunci când mi-au spus prietenii care au citit cartea. Momentan m-am apucat să scriu altceva. Am văzut că se poartă continuările, apropo de Ramona și de Andrei, niște cărți care au apărut în ultimul timp”, a explicat autorul romanului „Cu mâinile legate”.

Adrian Onciu la lansarea thrillerului

În ce privește profesia eroului din romanul său a arătat că i s-a părut că prea mulți jurnaliști apar în cărțile polițiste și că a renunțat pe rând la profesia de taximetrist și de medic pentru a ajunge la cea de actor pentru că astfel există potențialul pentru carismă, dar și pentru antipatie din partea publicului.

Laurențiu Dulman, redactorul cărții, a remarcat că „îmi place foarte mult că se vede foarte bine Bucureștiul în cartea dumneavoastră. Mie îmi lipsea un thriller care să fie autentic românesc și eu cred că asta ați reușit”.

„Am trecut brusc la un roman 100% românesc”, a răspuns Onciu.

„În primele trei cărți ale lui Adrian Onciu — «Cercul Kagan», «Afacerea Alzira», «Templul negru» —, personajele evoluau pe multe meridiane ale planetei și ne avertizau despre pericolele care ne pândesc din umbră, pe fundalul mult dezbătutelor teorii ale conspirației. În noul său roman, «Cu mâinile legate», pe care vă recomand să-l citiți cât mai grabnic, autorul ne dezvăluie povestea unui erou care cade într-o capcană pregătită cu multă abilitate. Parcă am parcurge o proză semnată de Boileau-Narcejac sau de alți mari maeștri în crearea de ficțiuni cu victime ale unui complot”, spune despre volum scriitorul George Arion.

Tot George Arion a făcut un rezumat a poveștii spuse de Adrian Onciu: „actorul Dragoș Zaharia, gazdă a unei emisiuni-concurs la TV, jurnalist debutant în presa scrisă, este arestat pentru uciderea unui magnat. Probele împotriva lui sunt devastatoare, iar zbaterile sale de a-și dovedi nevinovăția par zadarnice. Calvarul pe care îl trăiește protagonistul hărțuit de anchetatori, înfierat de tabloide și de opinia publică, este descris admirabil. Iar rezolvarea misteriosului caz îl ține pe cititor în priză până la sfârșitul lecturii. Cu această carte, Adrian Onciu confirmă că este unul dintre cei mai buni scriitori de mystery & thriller pe care îi avem.”

Adrian Onciu, născut în 1968, a studiat ingineria, dar cariera sa a pornit în altă direcție în 1994, odată cu interviul susținut pentru un post de reporter. A fost, pe rând, reporter, șef de secție, redactor-șef și editor la „Opinia”, „Universul”, „Independentul”, „Ziua”, „Flacăra”, „Monitorul” și „Jurnalul de Est”, în aceeași perioadă înregistrând și apariția romanului său de debut, thrillerul „Cercul Kagan”. Cu următoarele două volume, „Afacerea Alzira” și „Templul negru”, Adrian Onciu și-a confirmat statutul de „maestru al genului mystery”, arată editorii. Romanul „Cu mâinile legate” reprezintă o dublă premieră. Este prima colaborare cu Editura Trei și impune un nou stil abordat de autor.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...