Agentul de presă al lui Michael Douglas spune că declarațiile actorului privind motivul îmbolnăvirii sale au fost interpretate greșit

Agentul de presă al lui Michael Douglas spune că declarațiile actorului privind motivul îmbolnăvirii sale au fost interpretate greșit
Publicat: 04/06/2013, 13:00
Actualizat: 01/02/2019, 02:59

Actorul american Michael Douglas nu a spus că s-a îmbolnăvit de cancer la gât din cauza practicării cunilingusului, a declarat, luni, agentul de presă al artistului, citat de BBC.

Michael Douglas, diagnosticat cu cancer la gât în 2010, a fost citat de publicația The Guardian, căreia i-a acordat un interviu, în care a spus că tipul său de cancer a fost cauzat de virusul papiloma uman (HPV).

Într-o declarație pentru BBC, agentul de presă al starului în vârstă de 68 de ani a ținut să clarifice controversele generate de declarația actorului, spunând că Michael Douglas vorbea în general, nu despre propriul său cancer.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, HPV poate să provoace cancer al gâtului și cancer cerebral.

Într-un comunicat publicat luni, Allen Burry, agentul de presă al actorului american, a precizat: „Nu. El (Michael Douglas) nu a spus că sexul oral era cauza cancerului său”.

Allen Burry a vorbit despre dovezile medicale care asociază sexul oral cu cancerul gâtului și cancerul cerebral, adăugând: „dar (Douglas) nu a spus că aceasta era cauza exactă a cancerului său”.

În schimb, publicația The Guardian și-a menținut versiunea inițială a informației pe care o publicase inițial, postând pe site-ul său înregistrarea audio a interviului cu Michael Douglas, alături de transcrierea acestuia.

În interviul publicat duminică în The Guardian, Michael Douglas a fost întrebat dacă, ținând cont de boala sa, regretă numărul mare de ani în care a fumat și a consumat alcool.

Actorul a răspuns: „Nu. Fără a intra în detalii, acest cancer specific este cauzat de virusul papiloma uman (HPV) și provine din practicarea cunilingusului”.

„Am crezut inițial că grijile pe care mi le făceam din cauza încarcerării fiului meu ar fi contribuit la declanșarea cancerului, dar nu este așa, cancerul a fost cauzat de o boală cu transmitere sexuală”, a adăugat Michael Douglas.

„Și, dacă îl luați (cancer), cunilingusul este totodată cea mai bună metodă pentru a-l trata”, a adăugat actorul, al cărui fiu, Cameron, ispășește o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru posesie și trafic de droguri.

Michael Douglas, câștigător a două premii Oscar, a dezvăluit în anul 2010 că suferă de cancer și face ședințe de chimioterapie și radioterapie.

„Trebuie să merg regulat la control, la fiecare șase luni, dar totul este normal de doi ani încoace”, a spus actorul, adăugând că „acest tip de cancer nu recidivează în 95% din cazuri”.

Potrivit unui studiu făcut de cercetătorii de la Facultatea de Odontologie din orașul suedez Malmö, publicat în jurnalul medical The New England Journal of Medicine, există într-adevăr o legătură de tipul „cauză-efect” între practicile sexuale orale și cancerul la gât.

HPV se află totodată la originea a 99% din cazurile de cancer al uterului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din sistemul de sănătate britanic (NHS).

Soția actorului Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, s-a internat la rândul ei în luna aprilie pentru a primi tratament contra tulburării bipolare. Actrița galeză în vârstă de 43 de ani, recompensată cu un premiu Oscar pentru evoluția ei din musicalul „Chicago”, de Rob Marshall, a jucat la rândul ei în alte două filme celebre regizate de Steven Soderbergh – „Traffic” (2001) și „Ocean’s Twelve” (2004).

Potrivit Institutului Pasteur, există peste 150 de tipuri de HPV, dintre care doar 20 se pot afla la originea unor „anomalii celulare, a unor leziuni precanceroase și a unor cancere”, în principal cel de col uterin.

În celelalte cazuri, HPV este un virus benign, care dispare în general singur din organism. El poate să provoace însă negi (sau condiloame) pe organele genitale masculine și feminine.

Însă virusurile de tipul HPV se pot afla și la originile altor cancere: ele ar fi responsabile de 85% din cancerele anale și 50% din cancerele vaginale, ale vulvei și penisului și cu 30% din cancerele gâtului, din care 20% sunt cancere orofaringiene (partea laringelui situată în spatele cavității bucale) și 10% sunt cancere ale sistemului aerodigestiv superior, precizează specialiștii de la Institutul Pasteur din Paris pe site-ul info-hpv.fr.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...