Alex Dima și comoara românească lăsată de izbeliște, duminică, în prima ediție „România, te iubesc! „

Alex Dima și comoara românească lăsată de izbeliște, duminică, în prima ediție România, te iubesc!
Publicat: 24/09/2012, 16:10
Actualizat: 26/03/2019, 00:42

Corespondentul Știrilor Pro TV Alex Dima va prezenta o anchetă despre agricultură – comoara românească lăsată de izbeliște, în prima ediție a emisiunii „România, te iubesc!”, difuzată duminică, de la ora 18.00, la Pro TV, informează televiziunea.

O investigație de proporții va fi subiectul primei ediții „România, te iubesc!”, difuzată la Pro TV pe 30 septembrie, de la ora 18.00.

Corespondentul Știrilor Pro TV Alex Dima, autorul acesteia, dă mai multe detalii despre subiectul pentru care a muncit câteva luni bune și cu ajutorul căruia vrea să prezinte România așa cum este: „Am copilărit la țară. Mă doare să văd cum hectare întregi, mii de hectare de pământ sunt ori abandonate, ori lucrate aiurea. Avem 9,4 milioane de hectare de teren arabil. O comoară. Alții fac eforturi uriașe să facă agricultură în deșert, iar noi ne batem joc. Anul acesta am irigat doar pe 1,2 la sută din toată suprafața agricolă. Ne-am distrus sistemul de irigații cu o inconștiență năucitoare. Am încercat să fac o radiografie a sistemului de irigații în principal, de la oamenii care muncesc și fac milioane de euro până la agricultorul care bate pământul cu sapă fără niciun spor. Cu autorități incompetente, părtașe la furt (și demonstrăm lucrul acesta!), cu situații din alte țări și soluții care ar putea să ne salveze”, spune Alex Dima.

Jurnalistul precizează că l-a marcat lipsa de organizare a agricultorului român. „De ani de zile ne încăpățânăm să ne muncim pământul pe fâșii, pe bucățele, fără nicio gândire sau logică. 65 la sută din terenul agricol este în această situație. M-a marcat foarte mult și suferința oamenilor pe care i-am găsit în iarnă sub zăpadă, iar acum, când m-am întors la ei, erau pârjoliți de secetă. Parcă ar trăi sub un blestem. În plus, incredibil, dar încă mai există ce să se fure sau să se distrugă. Am găsit hoți la lucru, mână în mână cu șefii irigațiilor și polițiștii”, mai spune corespondentul Știrilor Pro TV.

Subiectul primei ediții a emisiunii „România, te iubesc” a fost deja apreciat de aproape 700 de fani ai emisiunii, pe pagina programului de pe facebook.com. Cei interesați pot să spună la rândul lor pe facebook.com/Romaniateiubesc ce părere au despre agricultura din România în 2012 sau pot să dea o soluție pentru redresarea acestui domeniu pe adresa emisiunii – [email protected].

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase