• Publicat:
Magazin

Alimentele care nu ar trebui ținute niciodată în frigider

Alimentele care nu ar trebui ținute niciodată în frigider
Există alimente pe care trebuie să le păstrăm în frigider, pentru a le menține într-o stare bună și a le consuma ulterior fără nicio teamă. Totuși, există produse alimentare pe care oamenii le depozitează la rece, în frigider, deși acest lucru le face mai mult rău decât bine.

Evitarea depozitării în frigider a anumitor alimente este necesară din cauza influenței pe care temperatura scăzută o are asupra proprietăților lor. Astfel, pentru a le păstra valorile nutritive, trebuie să evităm să punem în frigider o serie de produse pe care majoritatea oamenilor le păstrează astfel.

1. Multe persoane obișnuiesc să pună pâinea în frigider, crezând că ea se va păstra proaspătă și bună. Este complet neadevărat. Răcoarea și umezeala din frigider nu vor face altceva decât să accelereze procesul de apariție a mucegaiului, iar pâinea se va întări în loc să rămână moale și pufoasă.

2. Ceapa este de asemenea o legumă care trebuie păstrată la temperatura camerei, într-un loc fără soare și fără umiditate. Depozitarea cepei în frigider conduce la dezvoltarea mult mai rapidă a bacteriilor proprii acestui aliment. De asemenea, este foarte important ca ceapa să fie păstrată în coaja ei originală. 

3. Roșiile cherry sunt păstrate, de obicei, în frigider chiar în comerț. Totuși, roșiile cu adevărat naturale trebuie păstrate la temperatura camerei pentru că altfel își vor schimba imediat textura și aspectul. 

4. Același lucru se poate spune și despre cartofi, care își pierd gustul și textura atunci când sunt păstrați în frigider. 

5. Punga de cafea desfăcută este ținută în frigider de tot mai mulți oameni. Acest lucru este greșit. Într-adevăr, cafeaua trebuie păstrată într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui, dar în niciun caz în frigider. Recomandată este depozitarea cafelei într-un borcan care poate fi închis după fiecare utilizare. 

6. Mierea trebuie păstrată în spații aerisite, răcoroase și umbroase. Apicultorii arată că dacă mierea este ținută în frigider, ea se va cristaliza mult mai repede. 

7. Ciocolata trebuie, de asemenea, ținută departe de frigider. Sub influența temperaturilor scăzute, aceasta își va modifica textura. 

 

Inchide