Amazon și alți retaileri nu mai au voie să vândă o carte cumpărată de milioane de utilizatori. Ce țară a impus restricția severă

Redactor:
Alex Ciutacu
Amazon și alți retaileri nu mai au voie să vândă o carte cumpărată de milioane de utilizatori. Ce țară a impus restricția severă
Detalii pe gândul.

Retailerii online din China au retras Biblia din vânzare, în cadrul unei restricții impuse de Beijing, potrivit South China Morning Post.

În cadrul platformei JD.com, în urma căutărilor pentru „Biblie”, motorul de căutare nu mai afișează niciun rezultat, în timp ce în cadrul Taobao, Amazon sau Dang Dang, această decizie a dus și la dispariția altor publicații creștine, precum cărți de povești sau studii religioase.

„Acest lucru probabil a început la data de 30 martie”, a transmis o sursă pentru publicația chineză. „Anumite magazine care o distribuiau prin intermediul platformei Taobao s-au închis permanent”.

Mutarea vine în cadrul negocierilor dintre Beijing și Vatican pentru numirea episcopilor și arhiepiscopilor. Sfârșitul acestor negocieri ar duce la normalizarea legăturilor dintre ele două părți, care sunt tumultoase încă din 1951.

În timp ce Biblia a fost clasificată în China drept o publicație „pentru distribuție internă” – ceea ce înseamnă că, cel puțin oficial, poate fi comercializată doar de corpurile guvernamentale chineze care supervizează bisericile – autoritățile au avut tendința de a se uita în altă direcție.

„Interdicția nu a fost subliniată cu strictețe înainte”, a transmis Ying Fuk-tsang, director al Școlii Divinității în cadrul Chung Chi College.

×

Urmăriți Gândul LIVE Au avut zile! Cinci persoane, între care patru copii, au supraviețuit după ce mașina în care se aflau a căzut într-o prăpastie de 150 de metri. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Miercuri, 15 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide