Amazon și alți retaileri nu mai au voie să vândă o carte cumpărată de milioane de utilizatori. Ce țară a impus restricția severă

Amazon și alți retaileri nu mai au voie să vândă o carte cumpărată de milioane de utilizatori. Ce țară a impus restricția severă
Publicat: 16/04/2018, 10:17

Retailerii online din China au retras Biblia din vânzare, în cadrul unei restricții impuse de Beijing, potrivit South China Morning Post.

În cadrul platformei JD.com, în urma căutărilor pentru „Biblie”, motorul de căutare nu mai afișează niciun rezultat, în timp ce în cadrul Taobao, Amazon sau Dang Dang, această decizie a dus și la dispariția altor publicații creștine, precum cărți de povești sau studii religioase.

„Acest lucru probabil a început la data de 30 martie”, a transmis o sursă pentru publicația chineză. „Anumite magazine care o distribuiau prin intermediul platformei Taobao s-au închis permanent”.

Mutarea vine în cadrul negocierilor dintre Beijing și Vatican pentru numirea episcopilor și arhiepiscopilor. Sfârșitul acestor negocieri ar duce la normalizarea legăturilor dintre ele două părți, care sunt tumultoase încă din 1951.

În timp ce Biblia a fost clasificată în China drept o publicație „pentru distribuție internă” – ceea ce înseamnă că, cel puțin oficial, poate fi comercializată doar de corpurile guvernamentale chineze care supervizează bisericile – autoritățile au avut tendința de a se uita în altă direcție.

„Interdicția nu a fost subliniată cu strictețe înainte”, a transmis Ying Fuk-tsang, director al Școlii Divinității în cadrul Chung Chi College.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase