Amenda primită de organizatorii concertului Robbie Williams după ce ANPC a primit peste 200 de sesizări

Amenda primită de organizatorii concertului Robbie Williams după ce ANPC a primit peste 200 de sesizări
Publicat: 23/07/2015, 13:05
Actualizat: 03/08/2015, 21:23

Printre principalele aspecte reclamate la ANPC a fost faptul că spectatorii nu au avut acces la standurile cu băuturi răcoritoare.

„Apa le-a fost oprită la intrare, ca la orice concert, dar dacă organizatorii știau că n-au capacitate să facă față la 64.000 de oameni, nu trebuiau să facă lucrul acesta. E bătaie de joc și lipsă de respect pe față”, a spus președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Marius Dunca a precizat că, printre aspectele sesizate, s-a numărat și faptul că ambulanțele nu ar fi putut avea acces în cazul unui accident în rândul spectatorilor.

Președintele ANPC a mai spus că cei care au depus bani pe cardul pentru băuturi și nu le-au putut achiziționa vor primi acești bani înapoi, iar pentru organizatori se va stabili un cuantum maxim al amenzii prevăzute de lege.

Dunca a precizat că trebuie văzut câte articole din legislație au încălcat organizatorii, pentru a se stabili cuantumul amenzii. El a estimat că ANPC va da o sancțiune cel mai târziu marți 28 iulie.

„Lipsa de organizare și de respect se va simți în buzunarul lor”, a mai spus Dunca.

Robbie Williams a susținut, în 17 iulie, primul său concert în România. Peste 60.000 de spectatori au participat la concertul susținut de Robbie Williams în Piața Constituției din București, care a făcut parte din turneul internațional „Let Me Entertain You”, ce se desfășoară în peste 10 țări.

După show, numeroși spectatori au scris pe rețelele de socializare că nu au reușit să-și achiziționeze băuturi alcoolice și răcoritoare din cauza cozilor mari care se formaseră la punctele de vânzare amenajate în spațiul în care a avut loc concertul.

D&D East Entertainment, organizatorul show-ului susținut de Robbie Williams în București, a explicat într-o scrisoare deschisă adresată spectatorilor, publicată pe pagina de Facebook, problemele de organizare apărute în timpul evenimentului – cozi mari formate la punctele de vânzare de băutură și mâncare – și a dat vina pe o firmă de catering care s-a retras înainte de concert.

În ceea ce privește show-ul, organizatorii au arătat că au dorit să acorde cât mai multor persoane oportunitatea de a îl vedea și a-l asculta live pe Robbie Williams și să le ofere o experiență de neuitat, însă, cu trei zile înainte de concert, s-au confruntat cu o problemă.

„Cu 3 zile înaintea acestui eveniment, ne-am aflat într-o situație fără precedent pentru noi: firma de public catering care organiza vânzarea la eveniment ne-a informat, printr-un email, că dorește să se retragă din contractul agreat și semnat! Starea de alertă provocată de neprofesionalismul și iresponsabilitatea acestor oameni față de cei 64.000 de participanți la eveniment a afectat într-o extrem de mare măsură buna organizare a acestuia, încât se punea problema anulării concertului. Trebuia, urgent, să găsim o soluție de înlocuire a vendor-ului”, au mai arătat organizatorii.

Contactați de agenția MEDIAFAX, organizatorii nu au precizat care este numele acestei firme de public catering.

Pe de altă parte, D&D a precizat că a apelat la o altă firmă de catering, de la Fire, ai cărei reprezentanți au răspunsul apelului și „au făcut tot posibilul” să sprijine și să susțină vânzarea și aprovizionarea publicului la eveniment „cu personalul și logistica existente pe piață în acel moment, punându-și în joc reputația”.

Organizatorii spuneau că banii rămași pe cardurile folosite de participanții la eveniment pentru achiziționarea de mâncare și băuturi vor putea fi rambursați din trei sucursale din București ale Băncii Transilvania (sucursala Alba Iulia, sucursala Militari, sucursala Obor), precum și la agenția Matei Corvin din Cluj-Napoca.

De asemenea, organizatorii precizau că pentru posesorii de carduri care nu au posibilitatea de a ajunge în cele patru agenții, rambursarea poate avea loc și în orice unitate Banca Transilvania din țară, prin predarea cardului, împreună cu unele date personale care să permită efectuarea viramentului (nume și număr de cont).

Anterior publicării scrisorii deschise, organizatorii și-au prezentat scuze spectatorilor care au întâmpinat probleme la concertul susținut de Robbie Williams la București.

Și companiile Coca-Cola și Ursus, care s-au numărat printre furnizorii concertului pe care Robbie Williams l-a susținut în 17 iulie, în Piața Constituției din București, le-au cerut scuze spectatorilor care au întâmpinat dificultăți în momentele în care au încercat să achiziționeze apă și alte băuturi.

„Coca-Cola a fost unul dintre furnizorii concertului Robbie Williams din 17 iulie 2015, dorind să fie alături de fani la acest eveniment unic. Ne pare rău pentru dificultățile întâmpinate de participanții la concert, atunci când au încercat să achiziționeze apă sau orice alt produs, pentru a se hidrata. Coca-Cola a respectat condițiile impuse de organizatorii evenimentului, atât în ceea ce privește numărul de puncte de servire, cât și amplasarea acestora sau modalitățile de plată puse la dispoziția spectatorilor. Vremea caniculară, numărul mare de participanți și aspecte care au ținut de organizarea evenimentului au generat această situație neplăcută. Ne dorim ca asemenea momente să nu se mai repete și vom căuta soluții pentru viitor”, se arăta în comunicatul remis MEDIAFAX de Coca-Cola.

Pe de altă parte, Ursus, în calitate de sponsor și furnizor de bere al evenimentului, a cerut scuze celor care nu au reușit să achiziționeze băuturi și au petrecut foarte mult timp așteptând la coadă și transmite că le oferă celor nemulțumiți un cadou.

„Reprezentanții Ursus au făcut tot posibilul pentru a asigura o bună desfășurare a activității în limitele impuse de organizator. Numărul și amplasarea punctelor de servire, cât și modalitatea de plată au fost stabilite de către organizatorul evenimentului, nu de brandul Ursus. Cu toate eforturile noastre, este clar însă că o mare parte din cei prezenți la concert au avut parte de o experiență neplăcută legată de brandul Ursus. Din acest motiv, am decis să le oferim tuturor celor care au fost din orice motiv nemulțumiți de experiența de organizare a concertului un bax de Ursus Premium cadou (6 doze de 0,5L)”, se arăta pe pagina de Facebook a Ursus.

Potrivit companiei Ursus, „cu ajutorul sugestiilor și sesizărilor primite”, își va revizui standardele legate de participarea la astfel de evenimente, pentru a evita neplăcerile clienților în viitor.

Pentru a afla cum pot intra în posesia cadoului oferit de Ursus, cei interesați pot consulta pagina de Facebook a brandului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani