• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Amendă record pentru un cuplu chinez care a făcut al doilea copil

Amendă record pentru un cuplu chinez care a făcut al doilea copil
Un cuplu chinez care nu a respectat politica oficială a 'copilului unic' și a mai făcut un copil va trebui să plătească o amendă record de 205.000 de dolari autorităților din localitatea chineză Ruian

Un cuplu chinez care nu a respectat politica oficială a ‘copilului unic’ și a mai făcut un copil va trebui să plătească o amendă record de 205.000 de dolari autorităților din localitatea chineză Ruian, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Amenda a fost stabilită pe baza legii care permite stabilirea cuantumului acestor contravenții prin multiplicarea de patru până la opt ori a sumei veniturilor anuale. Respectiva localitate din provincia Wenzu, unde se înregistrează un mare număr de familii înstărite, deține recordul în ceea ce privește cuantumul ridicat al acestor amenzi.

Aproape jumătate dintre familiile din Wenzhu au doi copii și câteva dintre ele au fost amendate cu sume mai mari de 150.000 de dolari, precedentul record fiind de 196.000 de dolari.

Politica ‘copilului unic’ inițiată în anul 1979 are scopul de a frâna suprapopularea țării. În baza acestei politici, legislația chineză interzice cuplurilor să aibă mai mult de un copil, excepțiile limitându-se la situațiile când ambii soți au fost copii unici, primul copil este fată sau suferă de o boală neereditară. Potrivit statisticilor guvernamentale, creșterea demografică anuală s-a redus de la 1,35 de milioane de persoane în anul 1980 la 630.000 în prezent.

Inchide