Angela Gheorghiu și Cezar vor cânta la concertul pe care Andrea Bocelli îl va susține la București

Angela Gheorghiu și Cezar vor cânta la concertul pe care Andrea Bocelli îl va susține la București
Publicat: 11/03/2013, 14:27
Actualizat: 03/07/2013, 20:48

Soprana Angela Gheorghiu și Cezar, câștigătorul selecției naționale a Eurovision 2013, vor cânta la concertul pe care tenorul italian Andrea Bocelli îl va susține pe 25 mai, la complexul Romexpo din București, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit organizatorilor, concertul lui Andrea Bocelli din 25 mai, de la complexul Romexpo, se transformă într-un adevărat festival al muzicii de calitate. Cu fiecare zi, lista de invitați speciali ai tenorului italian se mărește.

Astfel, alături de cele patru soprane de la DIV4S, deja anunțate, surprizele pe care Andrea Bocelli le pregătește publicului român continuă cu nume sonore din muzica clasică internațională: soprana Angela Gheorghiu, contratenorul Cezar Ouatu, soprana Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota. Acestora li se adaugă grupul CARisMA, Corul Radio și Orchestra Națională Radio.

Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaționale. S-a născut la Adjud și încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York și la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneția, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg și multe altele. Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincții printre care „La Medaille Vermeille de la Ville de Paris”, titlurile de Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor, dar și de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor acordate de către Ministerul Francez al Culturii, respectiv de către autoritățile țării sale natale.

La concertul lui Andrea Bocelli de la București, pe scenă va urca și Cezar, care în luna mai va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo, din Suedia, cu piesa „It’s my life”. Cezar Ouatu s-a născut în România, într-o familie de muzicieni, și a început să studieze pianul la vârsta de 6 ani. S-a remarcat pentru talentul său muzical și a absolvit Liceul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. La 20 ani și-a descoperit vocea, respectiv timbrul unic și special. A absolvit cu notă maximă secția canto clasic la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, una dintre cele mai importante școli de muzică din lume. A câștigat peste 10 premii internaționale la cele mai importante concursuri internaționale de canto de la Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o carieră de peste 10 ani în lumea operei internaționale, cu spectacole în cele mai importante săli și teatre din lume.

Soprana Paola Sanguinetti a absolvit conservatorul de muzică „Arrigo Boito”. În 1994 a câștigat a 15-a ediție a competiției „Mattia Battistini”, în Rieti, și astfel a început cariera sa internațională. Din 1997 a început să colaboreze constant cu Andrea Bocelli, alături de care a susținut concerte în Europa, iar în 1998, în SUA.

Un alt invitat de seamă al lui Andrea Bocelli este dirijorul Marcello Rota. În cariera sa impresionantă, Marcello Rota a condus de la pupitrul de dirijor mari orchestre ale lumii, încântând audiența de fiecare dată.

Grupul CARisMA a fost înființat în anul 2011, după ce doi talentați chitariști au renunțat la carierele solo: Magdalena Kaltcheva și Carlo Corrieri. Aceștia combină tehnica lor cu sunetul modern și inovator, rezultatul fiind un stil natural, care stabilește o nouă direcție în muzică.

Orchestra Națională Radio vine să completeze lista invitaților tenorului Andrea Bocelli. Cu o tradiție de aproape un secol, Orchestra Națională Radio a avut la pupitrul său maeștrii artei dirijorale românești, între care Ionel Perlea, Constantin Silvestri, Horia Andreescu, dar și invitați precum George Enescu, Carlo Zecchi, Kurt Masur și alții. Orchestra Națională Radio a acompaniat soliști vocali celebri precum Angela Gheorghiu, Montserat Caballe, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Ileana Cotrubas, Jose Carreras.

Corul Radio a fost înființat în 1940, ajungând în scurt timp unul dintre cele mai apreciate ansambluri de gen din Europa. În lunga sa carieră, Corul Radio a efectuat turnee în Germania, Bulgaria, Spania, Grecia, Israel, colaborând adesea cu orchestre de renume din țară și străinătate.

Pe 25 mai, la Romexpo, publicul român va putea asculta pentru prima dată live melodii precum „Time To Say Goodbye”, „Con te Partiro”, „Vivo Per Lei”, „Besame Mucho” și „Nessun Dorma”, dar și piese de pe noul album al lui Andrea Bocelli.

Biletele pentru concertul susținut de Andrea Bocelli și invitații săi sunt disponibile în următoarele locații: magazinele Biletoo din Unirea Shopping Center (parter) și din incinta Cinema Patria, magazinele Flanco, librăriile Adevărul, magazinele Diverta, Muzica, Sala Palatului, Librăria Eminescu, Palatul Național al Copiilor și stația de metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online o pot face de pe biletoo.ro, blt.ro, bilete.ro, myticket.ro, eventim.ro și andreabocelli.com/ticket.

Prețurile biletelor sunt: Zona VIP – 1.400 de lei, categoria I – 900 de lei, categoria a II-a – 750 de lei, categoria a III-a – 550 de lei, categoria a IV-a – 350 de lei, categoria a V-a – 250 de lei. De asemenea, sunt disponibile bilete fără loc, la prețul de 150 de lei.

Concertul susținut de Andrea Bocelli la Romexpo este un eveniment organizat de Project Events, European Event Service și Pentagon Music Management.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Florin Piersic, dus la ATI. Ar putea fi transferat la Viena
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro