Antena3, atenționată de CNA din cauza „bășcăliei” lui Gâdea și Ciuvică la adresa lui Aliodor Manolea

Antena3, atenționată de CNA din cauza bășcăliei lui Gâdea și Ciuvică la adresa lui Aliodor Manolea
Publicat: 14/10/2014, 16:32
Actualizat: 14/10/2014, 17:59

CNA a analizat, în ședința de marți, o adresă primită de la psihologul Aliodor Manolea, în care acesta reclama un dialog între participanții la emisiunea „Sinteza zilei” din 24 martie.

În respectiva emisiune a fost difuzat un drept la replică primit de la Aliodor Manolea, care apoi a fost comentat de realizatorul emisiunii, Mihai Gâdea, alături de invitații Mugur Ciuvică și Adrian Ursu.

În data de 18 martie, CNA a impus Antena 3 să îi acorde dreptul la replică psihologului Aliodor Manolea. Manolea a transmis la momentul respectiv o plângere prealabilă CNA, precizând că în emisiunea „Sinteza zilei” difuzată pe 3 și 4 decembrie 2013, Antena 3 i-a adus prejudicii demnității umane și dreptului la imagine prin afirmații de genul „omul care lucrează cu spiritele”, „vrăjitorul”, „parapsihologul”.

Însă, Aliodor Manolea nu a fost mulțumit de modul în care i-a fost acordat dreptul la replică și a reclamat din nou Antena 3 la CNA.

În ședința de marți a Consiliului, reprezentanta Antena 3, Mirela Bomboe, a spus că televiziunea i-a acordat dreptul la replică lui Aliodor Manolea, întrucât CNA a decis acest lucru, însă, potrivit legislației audiovizualului, acest drept la replică nu s-ar fi impus.

Bomboe a spus că dreptul la replică a fost impus de CNA pentru „o singură frază” pe care Mugur Ciuvică a afirmat-o în legătură cu Aliodor Manolea. „A spus despre acesta că ar fi un vrăjitor. I-ați dat dreptul la replică pentru o opinie (…) Opinia domnului Ciuvică nu se preta la un drept la replică. Era o opinie, nu o faptă neadevărată care să se preteze la un drept la replică. Așa s-a ajuns la situația aceasta. I s-a acordat acel drept la replică, dar noi am considerat că nu a fost lezată în niciun fel imaginea domnului Manolea (…) Noi considerăm neîntemeiată această revenire a domnului Manolea la CNA, cu atât mai mult cu cât a beneficiat nejustificat la un drept la replică”, a spus Mirela Bomboe. Ea a mai spus că Manolea a și dat în judecată Antena 3, precizând că el încearcă prin aceste decizii ale Consiliului să strângă mai multe probe pentru dosarul din instanță.

În replică, membrul Consiliului Valentin Jucan a spus că CNA i-a oferit posibilitatea lui Aliodor Manolea „să își apere imaginea”. „Dreptul la replică nu trebuie comentat sau ridiculizat. Obligația dumneavoastră era să nu comentați, conform articolului 57 din Codul audiovizualului”, a spus Jucan.

Însă, Mirela Bomboe a spus că Antena 3 a difuzat dreptul la replică al lui Manolea fără comentarii. „A fost dat exact așa cum a fost transmis de domnul Manolea. Era o emisiune în direct, era greu de crezut că cineva nu ar fi reacționat la acel drept la replică, după difuzarea sa. Reacția (realizatorului și a invitaților, n.r.) a fost normală și nu premeditată. În sine, situația nu se preta la niciun drept la replică sub nicio formă”, a mai spus Bomboe.

Pe de altă parte, membrul CNA Christian Mititelu a spus că Antena 3 a făcut „toate eforturile” să „pitească” dreptul la replică al lui Manolea.

Christian Mititelu a făcut referire și la „lipsa de umilință” pe care o are „grupul” din studioul Antena 3. „Vrăjitorul cu vrăjitoria lui a câștigat în fața vrăjelilor din studio (…) Ar trebui să ia aminte (cei din studioul Antena 3, n.r) (…) Dacă poți să-l faci vrăjitor, poți să-l faci și pe altul hoț, escroc, mincinos”, a spus Christian Mititelu, făcând referire la faptul că, după difuzarea dreptului la replică în emisiunea „Sinteza zilei”, au fost făcute comentarii referitoare la „vrăjelile” pe care le face „un vrăjitor”.

De asemenea, Christian Mititelu a spus că „aceeași echipă” de la Antena 3 funcționează uneori „în registrul de bășcălie și de ponegrire”, iar „în alte ocazii – mai ales dacă este vorba despre domn’ profesor (Dan Voiculescu, n.r.) – își ia un aer grav”. „Aceeași oameni își pierd veselia dintr-odată”, a mai spus Mititelu.

Mirela Bomboe a spus însă că dreptul „nu a fost ascuns sub nicio formă”. „A fost dat în cadrul emisiunii, după o pauză. Nu este singurul drept la replică difuzat așa”, a mai spus Bomboe.

„Indiferent cât este de ciudat domnul Aliodor Manolea are și el dreptul la propria imagine (…) Lui i s-a lezat dreptul la replică și trebuia rectificat (…) E adevărat că textul dreptului la replică nu a fost întrerupt, dar tot ce urmează e un comentariu al dreptului la replică bășcălios”, a spus și membrul CNA Florin Gabrea.

În cele din urmă, la propunerea lui Florin Gabrea, CNA a decis să transmită Antena 3 o scrisoare de atenționare în acest caz.

Decizia a fost luată cu șase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu și Christian Mititelu), în timp ce „împotrivă” au votat Monica Gubernat, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi