• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Anthony Bourdain s-a sinucis

Anthony Bourdain s-a sinucis
Anthony Bourdain S-A SINUCIS

„Cu extraordinară tristețe confirmăm decesul prietenului și colegului Anthony Bourdain”, a transmis CNN într-un comunicat, vineri dimineață. „Dragostea lui pentru aventură, noi prieteni, mâncare și băutură bune și poveștile remarcabile despre lume au făcut din el un povestitor unic. Talentele sale nu au încetat să ne uimească și îi vom simți lipsa foarte mult. Suntem alături de fiica și familia lui în aceste extrem de dificile momente.”

Bourdain se afla în Franța, la Strasbourg, pentru a realiza un nou episod din seria difuzată de CNN „Parts Unknown”. Prietenul său apropiat, maestrul bucătar Eric Ripert a descoperit trupul neînsuflețit al lui Bourdain vineri dimineață, în camera sa de hotel. „S-a spânzurat în camera sa de hotel”, a anunțat jurnalistul Brian Stelter.

La aflarea veștii că Anthony Bourdain a murit, sute de oameni au reacționat prin mesaje postate pe twitter .

Bourdain era un maestru, atât în bucătărie, cât și în media. Prin emisiunile sale TV și cărți, a explorat condiția umană și a contribuit la schimbarea concepțiilor despre mâncare, călătorii și înșiși oamenii. A pledat pentru cauza populațiilor marginalizate și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în restaurante. De-a lungul carierei, a primit aproape toate premiile oferite în industria de televiziune, printre care trofeul Peabody, în 2013, oferit vedetei și seriei sale „Parts Unknown”, pentru „lărgirea vălului palatin și a orizonturilor în egală măsură”.

În discursul de acceptare a acestui premiu, Bourdain a descris modul în care lucrează.

„Punem întrebări simple: Ce te face fericit? Ce mănânci? Ce îți place să gătești? Și oriunde în lume mergem, punem aceste simple întrebări”, a spus acesta. „Primim răspunsuri cu adevărat uimitoare.”

The Smithsonian Institute l-a numit „starul rock original” al lumii gastronomice.

În timp ce filma un episod al emisiunii sale în România, Anthony Bourdain povestește că a fost acuzat de ziarele românești că ar fi spion Mossad, KGB și CIA.

Bourdain a absolvit, în 1978, Culinary Institute of America și a lucrat în multe restaurante celebre. În 1999, a scris un articol în The New Yorker, „Don’t Eat Before Reading This”, care a stat apoi la baza unui volum bestseller, lansat în 2000, „Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly”. Cartea i-a adus celebritatea la nivel mondial. Inițial, a fost gazda emisiunii „A Cook’s Tour” pe Food Network, apoi a realizat programul „Anthony Bourdain: No Reservations” pe Travel Channel. „No Reservations” a fost un hit și i-a adus două premii Emmy și alte nominalizări.

În 2013, Bourdain s-a mutat la CNN, unde a devenit rapid una dintre vedete. Sezonul al 11-lea al emisiunii „Parts Unknown” a avut premiera pe CNN luna trecută. 

Deși este celebru pentru cărțile sale de gastronomie și călătorii, Bourdain a scris și mai multe volume de ficțiune și istorice. În ultima parte a vieții sale, Anthony Bourdain a avut o relație cu actrița italiană Asia Argento.

 

Inchide