Ateliere de actorie, scenografie și montaj la Festivalul KINOdiseea. Când îl pot întâlni copiii pe actorul Victor Rebengiuc

Ateliere de actorie, scenografie și montaj la Festivalul KINOdiseea. Când îl pot întâlni copiii pe actorul Victor Rebengiuc
Publicat: 13/11/2013, 16:37
Actualizat: 09/08/2014, 03:21

Festivalul Internațional de Film pentru Copii „KINOdiseea”, ce se va desfășura la București în perioada 15-22 noiembrie, aduce în acest an o serie de surprize celor mici.

Astfel, pe lângă proiecțiile programate pe agenda evenimentului, copiii vor avea ocazia să întâlnească profesioniști din lumea filmului, atât din România, cât și de peste hotare. În cadrul atelierelor „KINOdiseea”, aceștia le vor împărtăși micuților secrete din culise și-i vor învăța să filmeze, să scrie scenarii sau să creeze costume.

Printre invitați se va afla și actorul Victor Rebengiuc, pe care copiii îl vor putea cunoaște în cadrul unei întâlniri ce va avea loc pe 17 noiembrie, la Cinema Studio. Artistul va povesti despre emoțiile primului rol, despre prima experiență la cinema, dar și despre viața de actor în general.

Pănă atunci însă, în prima zi de festial, pe 15 noiembrie, Daniela Diaconescu va susține un atelier de costume, găzduit de Librăria Cărturești Verona, începând cu ora 14:30. La Cinema Studio, de la ora 17:00, Dana Istrate așteptă copii cu vârsta între 5 și 8 ani la un atelier de scenografie. La aceeași oră, la Cinemateca Eforie, va începe un atelier de montaj de care se va ocupa Ștefan Tatu.

A doua zi, Cosmin Ciupercea le va explica micuților conceptul de „storytelling”, începând cu ora 12:30, la Librăria Cărturești Verona, iar actrița Ada Condeescu, cunoscută în special pentru rolul din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”, va susține un atelier de actorie, începând cu ora 17:30, la Cinema Studio.

Pe 17 noiembrie, pe lângă întâlnirea cu Victor Rebengiuc, copiii pot participa la atelierul de decorat cupcakes, găzduit la Librăria Cărturești Verona, începând cu ora 12:30. Mai târziu, la Cinema Studio, Cosmin Ciupercea va susține un atelier de improvitație, iar la Cărturești va începe vânătoarea de comori – „Treasure Hunt”. Tot aici va avea loc și un atelier de raw cooking.

Cea de-a patra zi a Festivalului KINOdiseea aduce două ateliere, găzduite de Cinema Studio și Cinemateca Eforie: atelier de decoruri (crocodili) și atelier de desene manga. Ambele încep la ora 17:00.

Un atelier de decoruri (dragoni) va avea loc și pe 19 noiembrie, la Cinema Studio, începând cu ora 17:00. Tot atunci se va desfășura și atelierul de origami, însă la Cinemateca Eforie.

În ultima zi de festival, copiii pot participa la atelierul de decoruri – bărci de vikingi, la Cinema Studio, de la ora 17:00. În același timp, la Cinemateca Eforie este programat un atelier quilling pe rame foto.

Pe lângă toate acestea, micuții se vor putea bucura și de o întâlnire cu producătorul Jor Van Kline, care revine la „KINOdiseea” cu un atelier în care va prezenta cele mai apreciate efecte speciale la care a lucrat, precum cele pentru filmele „Star Wars” și „Star Trek”.

De asemenea, Richard Spur, directorul de imagine al filmului „Fierarul din Woodham”, una dintre producțiile înscrise în secțiunea „Competiție”, va susține atelierul de imagine de film.

Accesul copiiilor la ateliere este gratuit, însă este necesară rezervarea în prealabil a unui loc, fie online, fie telefonic, la numărul 021/41.00.223. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Festivalul Internațional de Film pentru Copii „KINOdiseea” se desfășoară în Capitală în perioada 15-22 noiembrie, la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și CinemaPro. Astfel, în fața publicului tânăr vor fi aduse cele mai noi producții internaționale, unele dintre acestea premiate în cadrul celor mai importante festivaluri de film din lume.

KINOdiseea este mebru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) și, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaționale de film pentru copii din Europa, printre care „Kristiansand International Children”s Film Festival” (Norvegia), „Zlin Film Festival” (Cehia) și „International Young Audience Film Festival Ale Kino” (Polonia).

Festivalul Internațional de Film pentru Copii KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...