Atenție unde aruncați CHIȘTOACELE! Tânără, revoltată că iubitul ei a fost amendat cu 2.000 lei: E un chiștioc, nu un car de bălegar

Atenție unde aruncați CHIȘTOACELE! Tânără, revoltată că iubitul ei a fost amendat cu 2.000 lei: E un chiștioc, nu un car de bălegar
Publicat: 13/03/2019, 16:03

Tânăra și iubitul ei erau în zona Piața Unirii din București, atunci când iubitul ei „a aruncat chiștocul pe jos și am purces unde aveam treabă”.

Bărbatul a fost oprit de oamenii legii. Acesta le-a cerut să îi arate un coș de gunoi în zonă și i-a întrebat dacă a fost amendată fiecare persoană care a aruncat pe jos. Femeia spune că în zonă era un „covor” de chiștoace.

Polițiștii l-au amendat pe tânăr pentru gestul său, așa cum arată Ivanna Ravac pe Facebook: „Domnii s-au enervat că boyfriendul „le-a răspuns” (!) și i-au dat amendă. 2000 de lei”.

Tânăra susține că amenda este prea mare și disproporționată față de gestul făcut de iubitul ei: „2000 de lei e salariul minim pe economie. E chiria pe o lună la un apartament de patru camere. Și ăla a fost un chiștoc, nu un car de bălegar”.

Tânăra a cerut și un sfat despre cum ar trebui să procedeze în această situație, după ce iubitul ei a primit acasă amenda.

Peste 1.000 de persoane au distribuit postarea tinerei, care a devenit virala pe internet.

Totodată, părerile internauților au fost împărțite. Unii îi dau dreptate tinerei, alții sunt de părere că numai în acest fel pot fi convinși românii să nu mai arunce pe jos.

Un utilizator face haz de necazul fetei:„Sunt jurist, dar te-aș putea ajuta și dacă nu aș fi, e super simplu ce ai de făcut: plătești amenda, plângi de toți banii (da știu, sunt mulți, să vezi pe afară cât e o amendă) și după înveți obligat forțat să nu mai arunci pe jos (cică se cheamă „civilizație”). Faptul că nu sunt destule coșuri de gunoi nu e o scuză, dar personal te îndrum să mai incerci de câteva ori cu motivul ăsta (după câteva salarii date pe amenzi tot înveți până la urmă). Bravo celor care v-au dat amenda”.

Un altul scrie:„Aș vrea să facă asta și în cartierele mai „sărmane”, nu doar la Unirii. Că la câte sticle, chiștoace sunt pe lângă blocul meu, ar face avere ANAF-ul. De voi nu îmi e milă”.

Foto: Hepta