Autorul fotografiilor în care ducesa de Cambridge apare topless va fi arestat de poliția franceză

Autorul fotografiilor în care ducesa de Cambridge apare topless va fi arestat de poliția franceză
Publicat: 29/10/2012, 12:36
Actualizat: 29/07/2014, 16:58

Autorulfotografiilor în care ducesa de Cambridge, soția prințului William, apare topless, într-o vilă privată din sudul Franței, urmează să fie arestat de poliția franceză, informează dailymail.co.uk.

Poliția judiciară franceză se pregătește să îl aresteze pe fotograful care a realizat acele instantanee. Numele fotografului a fost transmis detectivilor francezi care investighează cazul. Acel paparazzo a realizat o serie defotografiicu ducesa de Cambridge, în luna septembrie, la Chateau d’Autet, în Provence, unde cuplul princiar britanic se afla pentru câteva zile de vacanță, într-o reședință privată deținută de un nepot al reginei britanice, vicontele Linley.

Se spune că atât prințul William, cât și soția lui, ducesa Catherine, au fost extrem de furioși după apariția într-un tabloid francez afotografiilor în care aceasta apare topless, pe marginea unei piscine, în acea reședință de vacanță.

Fotografiile au fost publicate mai întâi în revista franceză Closer, iar apoi au apărut în presa din multe alte țări, inclusiv în Italia și în Irlanda.

Prințul William a cerut arestarea acelui fotograf – o măsură perfect realizabilă din punct de vedere tehnic, grație legilor franceze din domeniul protejării vieții private, care sunt foarte stricte.

Poliția judiciară franceză, care investighează cazul după emiterea unui ordin judecătoresc de către Tribunalul din Paris, are posibilitatea de a aresta o persoană care este acuzată că a atentat la intimitatea altei persoane.

Dacă suspectul va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat la un an de închisoare și va fi nevoit să plătească daune de 36.000 de lire sterline (44.800 de euro).

„A fost înaintat un nume”, a declarat o sursă apropiată de această anchetă. „Fotograful urmează să fie reținut imediat pentru a fi chestionat”, a adăugat aceeași sursă.

Laurence Pieau, editorul-șef al revistei Closer, a angajat un fotograf care lucrează pe cont propriu, pentru a urmări cuplul princiar britanic pe durata vacanței acestuia la Chateau d’Autet, însă ea a refuzat să ofere anchetatorilor numele acelui paparazzo.

Laurence Pieau i-a acuzat pe William și pe Kate, spunând că aceștia au avut o reacție exagerată după publicareafotografiilor: „Înțeleg motivul pentru care acestefotografiiar putea să le displacă, dar, vă spun încă o dată, acestefotografiinu sunt degradante, ci sunt vesele: ei doi sunt îndrăgostiți, iar ea este foarte drăguță”.

Potrivit legislației franceze,fotografiisunt considerați surse jurnalistice, iar din acest motiv identitatea lor este protejată.

Valerie Suau, fost fotograf pentru o agenție de presă, a recunoscut că a realizat pentru un ziar local câtevafotografiicu cuplul princiar britanic, făcute pe terasa acelei proprietăți, dar a negat că ar fi persoana care a realizatfotografiile topless.

Marie-Christine Daubigney, procurorul public francez care se ocupă de acest caz, a confirmat faptul că poliția franceză se află de acum în posesia numelui fotografului care a realizatfotografiile topless cu ducesa de Cambridge: „Această informație nouă, referitoare la identitatea fotografului, va fi transmisă magistraților care anchetează cazul”.

Justiția franceză a acceptat, la mijlocul lunii septembrie, cererea formulată de prințul William și de soția lui, Catherine, de interzicere a oricărei noi difuzări afotografiilor ce o prezintă pe ducesa de Cambridge făcând plajă topless.

Revista Closer a predat apoi cuplului princiar britanic clișeele originale alefotografiilor în care Catherine, soția prințului William, apărea topless în acea vilă din Provence.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine