AVENTURĂ sau DRAMĂ, GROAZĂ, ACȚIUNE sau ANIMAȚII pentru copii. 7 filme noi rulează în cinematografe la final de săptămână

AVENTURĂ sau DRAMĂ, GROAZĂ, ACȚIUNE sau ANIMAȚII pentru copii. 7 filme noi rulează în cinematografe la final de săptămână
Publicat: 10/11/2018, 11:01
Actualizat: 25/03/2019, 22:04

Și adolescenta cu probleme în viață și renii juniori precum și soldații cu misiuni misterioase au treabă din plin pe marile ecrane ale acestui weekend pentru că vor concura între ei pentru a atrage publicul celor mai noi pelicule ce intră în cinematografele românești.

Alice T.” e filmul lui Radu Muntean. „În ultima vreme, mi se par mai interesante și mai nuanțate, personajele feminine. Probabil pentru că le cunosc ceva mai puțin decât pe bărbați”, spunea regizorul despre faptul că noua sa peliculă este primul său lungmetraj în care personajul principal este feminin. Rolul adolescentei Alice Tarpan i-a adus Andrei Guti premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de film de la Locarno. Din România, acest premiu l-au mai primit Rona Hartner (în 1997) și Diana Dumbravă (care a împărțit trofeul în 2003 cu americanca Holly Hunter și indianca Keirron Kher). Personajul său are aproape 17 ani și problemele de la liceu (ca cele legate de cine ar putea să fie tatăl unui copil pe care ar urma să îl aibă) nu o ajută prea tare în fața mamei ei adoptive.

Drama adolescentei se desfășoară în acest ritm:

Elliot: O poveste de Crăciun/ Elliot the Littlest Reindeer” e filmul de animație care anunță sărbătorile de iarnă. Cât de greu poate să fie să fii ren în echipa lui Moș Crăciun? Destul de greu, dacă tu ești un căluț simpatic. Elliot e protagonistul. Hazel e prietena care îl încurajează. În felul ei…

Povestea este spusă în următorii pași:

Sigur că nu e film de groază fără un pic de SF, „Overlord„, pelicula produsă de J.J. Abrams, le combină pe amândouă într-o poveste cu parașutiști americani care cad în mijlocul unui experiment. Inamicul e tocmai procesul de perfecționare a soldaților. Și monștrii au toate datele unei trupe de elită.

Acțiunea are următoarele date:

Dacă numele de Lisbeth Salander sună cunoscut e pentru că „Prizonieră în pânza de păianjen/ The Girl in the Spider’s Web” este adaptarea romanului care a continuat trilogia „Millenium”. Eroina își face numărul în combinații de spargeri de conturi și luptă fizică, dar cea mai grea luptă e cea care o duce față în față cu propria poveste. În suedeză, prima variantă a poveștii se numea „That Which Does Not Kill Us” („Ce nu ne omoară”).

Cam despre următoarele lucruri este vorba în poveste:

Vinovatul/ The Guilty”, filmul lui Gustav Möller, e propunerea Danemarcei la Oscar 2019. Cum ajunge The New York Times să considere „una dintre marile revelații ale anului” un film care are loc într-un call center pentru apeluri de urgență doar vizionarea peliculei poate să îi lămurească pe curioși. Un ofițer de poliție primește un apel de urgență de la o femeie care susține că a fost răpită. Suspansul se construiește doar din lucrurile spuse la telefon și, oricât ar părea de greu de crezut, nu se uită foarte ușor.

Atmosfera poveștii daneze are acest ton:

„Rebelii din Hindostan/ Thugs of Hindostan” e un film de aventuri indian, care a costat 42 de milioane de dolari. Povestea are loc în 1795, când armata britanică se confruntă cu talentații bandiți din Hidustan, rebelii.

Aventura indiana se desfășoară pe aceste coordonate:

Filmul de animație „Covorul zburător/ Up and Away” e pentru copii. Dar și pentru toți cei care sunt dornici să guste din fascinația legată de lumea sultanilor și a poveștilor din „1001 de nopți”. Hodja e un băiețel și treaba lui e să învețe să conducă un covor zburător. Cam asta ai de făcut în povești când ești născut într-un sat din deșert.

Lecțiile de zbor și de aventură decurg astfel:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani