Aventurile bistrițeanului care a ajuns pe locul 5 în lume la jonglerii cu blatul de pizza exersând cu mileurile mamei

Aventurile bistrițeanului care a ajuns pe locul 5 în lume la jonglerii cu blatul de pizza exersând cu mileurile mamei
Publicat: 11/10/2014, 21:07

Stoian s-a apucat de făcut pizza în anul 2000, pe când era student și avea nevoie de un venit suplimentar pentru a se întreține în perioada studiilor la Cluj. Îndrăgostit de tehnica învârtirii aluatului de pizza, bărbatul s-a perfecționat în țară, apoi în Anglia și Franța.

Tânărul, care acum locuiește la Cluj, este cunoscut nu numai pentru pizza delicioasă pe care o gătește, ci și pentru acrobațiile pe care le face cu aluatul. „Ține foarte mult de practică și de pasiune. La început, țin minte că mi-a făcut mama mileuri rotunde, pe care le udam, pentru a le face mai grele, și exersam. Acum sunt tot felul de nebunii special făcute pentru a putea exersa, cum ar fi imitațiile de aluat din silicon”, explică Stoian.

În prezent, bărbatul reușește să învârtă chiar și trei aluaturi concomitent, pe care ulterior, dacă nu le scapă pe jos, le bagă în cuptor. La concursurile la care participă, se punctează dexteritatea, viteza, spectaculozitatea și creativitatea, spune Stoian. În ultimii ani, de când fenomenul a luat amploare, bărbatul e invitat în diverse restaurante pentru a le împărtăși bucătarilor din secretele sale, scrie Yahoo.

În restaurantul pe care Stoian l-a deschis la începutul acestui an în Cluj, clienții pot gusta sortimente de pizza de care nu s-a mai auzit până acum în România: cu miere, cu nuci, cu smochine sau prune uscate.

La concursurile desfășurate în țară, Stoian nu prea are rival: a luat locul 1 la secțiunea pizza creativă de la Campionatul național de pizza și locul 2 la secțiunea pizza clasică din cadrul aceluiași concurs.