Avertismentul lui Stephen Hawking: „Dacă extratereștrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi același ca atunci când Columb a ajuns în America”

Redactor:
Florin Badescu
Avertismentul lui Stephen Hawking: „Dacă extratereștrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi același ca atunci când Columb a ajuns în America”
Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat într-un interviu recent că "E.T. va cuceri și va coloniza omenirea" și că civilizațiile extraterestre nomade ar putea să distrugă Terra, informează dailymail.co.uk.

Anterior, profesorul britanic a spus că inteligența artificială ar putea să controleze omenirea peste 100 de ani. În cel mai recent avertisment al său, celebrul savant a spus că, dacă inteligența artificială nu va cuceri omenirea, atunci acest lucru va fi realizat de o civilizație extraterestră avansată.

„Dacă extratereștrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi același ca atunci când Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni”, a spus profesorul Hawking.

„Astfel de civilizații avansate ar putea fi cel mai probabil nomade, căutând să cucerească și să colonizeze orice planete pe care le vor găsi”, a declarat Stephen Hawking pentru cotidianul spaniol El Pais.

Profesorul britanic colaborează în prezent la un proiect științific de amploare, ce vizează căutarea unor forme de viață extraterestră, cu ajutorul a două dintre cele mai puternice telescoape din lume.

Telescoapele vor analiza un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra cu speranța de a găsi semnale sau urme lăsate în spațiu de forme inteligente de viață care provin de pe alte planete.

Savanții care participă la acest proiect, ce a beneficiat de o finanțare de 100 milioane de dolari, vor cerceta, de asemenea, centrul galaxiei noastre – Calea Lactee -, alături de centrele celor mai apropiate 100 de galaxii, în căutarea unor unde radio ce ar putea fi emis de civilizații extraterestre.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neuronală degenerativă (scleroză laterală amiotrofică) la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus în acel moment că mai avea de trăit cel mult doi sau trei ani. Ajuns în prezent la vârsta de 73 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciați oameni de știință din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre și pentru cartea sa „Scurtă istorie a timpului” („A Brief History of Time”), devenită un bestseller internațional.

Fostul șef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deținut în trecut și de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat în trecut din cauza comentariilor sale despre religie.

Cartea sa intitulată „The Grand Design”, lansată în 2010, a provocat un scandal uriaș în rândul liderilor religioși, deoarece Hawking susținea în acest volum că nu este nevoie de o forță divină pentru a explica apariția Universului.

Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic, în 1982, și este membru al Academiei de științe americane.

Inchide