Axl Rose, JEFUIT în timpul unui concert privat pe care l-a susținut la Paris

Axl Rose, JEFUIT în timpul unui concert privat pe care l-a susținut la Paris
Publicat: 06/06/2012, 11:37
Actualizat: 06/06/2012, 11:37

Axl Rose, solistul trupei rock americane Guns N’ Roses, a fost jefuit marți seară, mai multe bijuterii fiind sustrase din loja sa de la Palais Omnisports din Paris-Bercy, au anunțat, miercuri, surse din poliția pariziană, citate de AFP.

Deocamdată nu sunt cunoscute cu exactitate circumstanțele, dar se pare că jaful s-a produs în timpul unui concert privat pe care vedeta americană l-a susținut după concertul trupei Guns N’ Roses de la Palais Omnisports Paris-Bercy, în prezența a circa 100 de persoane.

Acest furt a declanșat furia cântărețului, a precizat aceeași sursă, și a fost nevoie ca poliția să intervină în loja artistului.

Este vorba de trei coliere din aur și diamante. Prejudiciul este estimat, potrivit acelei surse, la 200.000 de dolari, dar acest detaliu „rămâne să fie verificat” și o anchetă a fost deschisă.

Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor ’90, dominată în acea vreme de artiști pop, precum Madonna și Michael Jackson.

Fiecare album Guns N’ Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar și în cele din Asia și America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este „Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat și albumele următoare, „Use Your Illusion I”, „Use Your Illusion II” și „The Spaghetti Incident?”. În discografia grupului figurează șase albume de studio, trei EP-uri și un album live, dar și multe alte compilații.

Însă disputele dintre membrii trupei, adeseori purtate în văzul întregii lumi, au cauzat în cele din urmă destrămarea grupului original, produsă în 1996.

În prezent, trupa Guns N’ Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuție), Ron „Bumblefoot” Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

În septembrie 2010, trupa Guns N’ Roses a concertat în București. Trupa americană va susține un alt concert în țara noastră, la festivalul Rock the City, pe 1 iulie, la complexul Romexpo din București.