BATMAN: Cavalerul negru: Legenda renaște, lider în box office-ul nord-american, în ciuda masacrului din Colorado – TRAILER

BATMAN: Cavalerul negru: Legenda renaște, lider în box office-ul nord-american, în ciuda masacrului din Colorado - TRAILER
Publicat: 24/07/2012, 11:05
Actualizat: 26/06/2013, 16:08

Cel mai recent film din seria „Batman”, intitulat „Cavalerul negru: Legenda renaște/ The Dark Knight Rises”, a obținut încasări spectaculoase și a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, în ciuda masacrului din Colorado, când 12 persoane au fost împușcate mortal la premiera peliculei.

Potrivit AFP, studiourile Warner Bros., care au produs acest film, au așteptat până luni, ca și celelalte mari studiouri de la Hollywood, pentru a publica cifrele cu încasările obținute în weekend, din respect față de familiile victimelor.

James Holmes, un student în vârstă de 24 de ani, a ucis 12 persoane și a rănit alte 58, după ce a intrat în sala plină cu spectatori a cinematografului din orașul Aurora, unde era programată premiera „The Dark Knight Rises”, al treilea film din franciza „Batman”, care este regizat de Christopher Nolan.

Șeful poliției din New York, Ray Kelly, care nu a precizat sursele sale de informații, a spus că asasinul ar fi declarat în momentul arestării că era „Joker”, personajul negativ din seria „Batman”, prezentat în filme cu părul vopsit în nuanțe stridente.

Cu toate acestea, tragicul incident nu i-a împiedicat pe numeroșii fani ai „Omului-liliac” să ia cu asalt cinematografele nord-americane pentru a vedea cel mai recent opus, mult așteptat, din seria „Batman”.

„The Dark Knight Rises” a obținut 160,9 milioane de dolari în weekendul său de debut, potrivit cifrelor definitive publicate luni de societatea Exhibitor Relations. Filmul ocupă locul al treilea în topul peliculelor cu cel mai bun debut din istorie, după „Răzbunătorii/ The Avengers” (207,4 milioane de dolari) și ultimul film din seria „Harry Potter” – „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea 2” – (169,2 milioane de dolari).

Trebuie, totuși, subliniat faptul că filmele de pe primele două poziții din acest top au fost realizate în 3D, iar biletele pentru cinematografele în care ele au fost proiectate au fost mai scumpe. Prin urmare, „The Dark Knight Rises” este filmul 2D cu cele mai mari încasări din istorie, depășind precedentul film din aceeași franciză, „Cavalerul negru/ The Dark Knight”, care a obținut în weekendul de debut, în 2008, încasări de 158,4 milioane de dolari.

Pe poziția a doua în box office-ul nord-american se află liderul de săptămâna trecută, „Epoca de gheață 4: Continente în derivă/ Ice Age 4: Continental Drift”, cu încasări de 20,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Filmul „Uimitorul Om-Păianjen/ The Amazing Spider-Man” a coborât o poziție și a ajuns pe locul al treilea. Prezentând aventurile personajului Peter Parker, interpretat în premieră de Andrew Garfield, plecat pe urmele părinților săi dispăruți, acest film regizat de Marc Webb a obținut încasări de 10,8 de milioane de dolari de vineri până duminică în America de Nord.

Comedia „Ted”, ale cărei personaje principale sunt actorul Mark Wahlberg și un urs de pluș impertinent, cu umor ireverențios, a coborât o poziție, până pe locul al patrulea, cu încasări de 10 milioane de dolari.

Lungmetrajul „Neînfricată/ Brave”, noua producție de animație a studiourilor Pixar, a coborât un loc, ajungând pe poziția a cincea, cu încasări de 6 milioane de dolari de vineri până duminică. Pelicula prezintă aventurile prințesei scoțiene Merida, o fată băiețoasă și temperamentală care respinge tradițiile familiei sale.

Filmul „Mike meseriașu’/ Magic Mike”, regizat de Steven Soderbergh, îi inițiază pe spectatori în universul striptease-ului masculin și s-a menținut pe poziția a șasea cu încasări de 4,2 milioane de dolari. Unul dintre actori, Channing Tatum, a cărui carieră la Hollywood cunoaște o ascensiune fulminantă, a fost el însuși stripper în tinerețe. Din distribuția acestei pelicule mai fac parte actorii Matthew McConaughey, Alex Pettyfer și Joe Manganiello.

Pe locul al șaptelea, în coborâre cu două poziții față de săptămâna trecută, se află filmul „Savages”, regizat de Oliver Stone. Acest thriller despre lupta dintre producătorii de canabis independenți contra unui cartel mexican a obținut încasări de 3,3 milioane de dolari.

Comedia „Madea’s Witness Protection”, noua peliculă a cineastului american Tyler Perry, în care acesta întruchipează din nou pe marele ecran personajul lui fetiș, Madea, s-a situat pe locul al optulea, cu încasări de 2,2 milioane de dolari.

Comedia cu accente dramatice „Moonrise Kingdom”, cu Bruce Willis, Bill Murray, Edward Norton și Tilda Swinton în distribuție, s-a menținut pe locul al nouălea, cu încasări de 1,8 milioane de dolari.

„To Rome With Love”, cel mai recent film regizat de Woody Allen, a urcat o poziție și încheie topul 10 al lungmetrajelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 1,4 milioane de dolari de vineri până duminică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care Dan Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă să sari cu parașuta în România. Prețurile pornesc de la 1000 de lei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cele mai comune probleme la o cutie de viteze automată?
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Nina Dobrev a suferit un accident. Primul mesaj transmis de actriță de pe patul de...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Robotul moale care imită picioarele păianjenilor
×